Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Po propuštění hned do akce

DĚČÍN - Sotva ho pustili, už se pustil do páchání trestné činnosti a další tři krimi zprávy... 

Ani jeden den nevydržel sekat latinu dvaatřicetiletý výtečník. Týž den po propuštění z věznice se v Rumburku vloupal do dvou prodejen v jednom domě a za necelý týden ještě do restaurace. Pak si dal asi měsíc pauzu a stejnou hospodu navštívil znovu. Den nato pak vnikl ještě do další provozovny. V jeho nenechavých rukou skončily peníze, alkohol, cigarety, mobil, kasír taška i s opaskem a drobnosti v podobě žvýkaček a čokolád. Odhad škody, kterou během svých eskapád natropil, činí kolem pětadvaceti tisíc korun. Tím to pro něj ale skončilo, protože padl do tenat policistům, kteří po něm intenzivně pátrali. Posléze putoval ke kriminalistům, kde si vyslechl obvinění z krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Na řadu přišel i podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Tomu bylo vyhověno a recidivista putoval do vazební věznice. Do vězení se může vrátit až na další tři roky.
 
 
Dopadli ho prakticky hned
 
Elektromotor s převodovkou, gola sada a kufr s nářadím zmizely ze zavazadlového prostoru automobilu parkujícího ve Varnsdorfu. Aby je pachatel dostal ven, vymlátil zadní okno a odstranil plastový kryt. Po sobě nechal zhruba desetitisícovou škodu. Z kořisti se radoval řádově hodiny. Pak už seděl na obvodním oddělení místní policie, kde si vyslechl podezření z krádeže vloupáním a poškození cizí věci ve zkráceném přípravném řízení. Za to může nenechavec očekávat trest odnětí svobody ve výši až dvou let.
 
 
Tyčinky se ven nedostaly
 
Deset čokoládových tyčinek za necelé čtyři stovky korun si v děčínském marketu za své oblečení schoval jednatřicetiletý chlapík a hurá s nimi přes pokladny. Zbytek příběhu je jak vystřižený podle šablony. Byl přistižen ostrahou prodejny a přijeli policisté. Šetřením zjistili, že byl za obdobnou trestnou činnost v minulosti trestán a zahájili proti němu zkrácené přípravné řízení. Pachateli tedy hrozí trest odnětí svobody až ve výši tří let.
 
 
Bez řidičáku na silnici nelez
 
Plného počtu dvanácti bodů dosáhl třicetiletý řidič ze Šluknovska. Asi bylo něco v nepořádku s jeho chováním při provozu na pozemních komunikacích. Takže mu byl úřadem zablokován řidičský průkaz. To ale za překážku k další jízdě zřejmě nepovažoval. Zákon je však jiného názoru a policisté z Velkého Šenova, kteří prosazují jeho dodržování, nezbedovi nadělili ve zkrácenku podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí. To obnáší riziko ztráty svobody až na tři roky.
 
 

 

por. Vojtěch Haňka
tiskový mluvčí
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
Děčín, 11.10.2010

vytisknout  e-mailem