Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Po sestře hodil nůž

VSETÍNSKO: Mladého muže jsme obvinili a vykázali z domu.  

Od nedělního večera vyšetřují a dokumentují vsetínští kriminalisté poměrně závažný případ nebezpečného vyhrožování, který se udál v malé obci na Hornolidečsku. Agresivní opilý mladík tam napadl svoji sestru, po které hodil během fyzického útoku kuchyňský nůž, který ji naštěstí nezranil. Muže jsme obvinili a vykázali z domu.  
 
V neděli po sedmé hodině večer vyjížděli hornolidečtí policisté do malé obce v jejich teritoriu, kde měl v rodinném domku opilý mladík napadnout svoji sestru. Událost oznamovala pětadvacetiletá napadená žena, která do telefonu uváděla, že po ní bratr při fyzickém napadání hodil nůž, zraněná však není. Bratr měl podle napadené ženy pak všechny nože sebrat a schovat je ve svém pokoji pod postelí. Rovněž stočil koberec z chodby, na kterém bylo rozbité sklo, a schoval ho do prostoru pod schodištěm. Pak se uzamknul v pokoji. Operační důstojník vyslal na místo ještě další hlídku z Valašských Klobouk. Policisté pak v domě vyzývali muže, aby dveře od pokoje odemkl, ten po několika vyzváních poslechl. Byl ovšem vůči policistům velmi arogantní a útočný, proto použili policisté donucovací prostředky, muži nasadili pouta a odvezli ho do policejní cely. Ještě před umístěním do cely se podrobil dechové zkoušce, při které mu policisté naměřili 1,67 promile.
 
Hornolidečtí policisté a následně kriminalisté, kteří si případ převzali, zjistili, že čtyřiadvacetiletý muž přišel v opilém stavu domů, kde bydlí se svojí sestrou a matkou, která však zrovna doma nebyla. Mladý muž posilněný alkoholem se začal se sestrou hádat. Hádka přerostla ve fyzické napadení ženy ze strany bratra, který jí vyhrožoval, že ji zabije, přičemž hledal v kuchyni nůž. Mladá žena dostala strach, že jí bratr ublíží a chtěla zavolat policii. Rozzuřený mladík chytl nůž a hodil jej po ní. Ženu naštěstí nožem nezranil, jelikož stála bokem a nůž tak zasáhl pouze její mikinu, kterou rozřezal. Nůž se pak odrazil a rozbil skleněnou výplň dveří. Mladá žena utekla do koupelny, bratr si vzal další nůž a běžel za ní, kde ji nožem ohrožoval. Chvíli se o nůž přetahovali a nakonec se ženě podařilo bratrovi nůž vyrazit z ruky, utéct a přivolat policii. Mladík v průběhu napadání sestře vulgárně nadával a hrozil, že ji zabije. Žena byla po incidentu silně rozrušena, vážnější zranění nemá, utrpěla naštěstí pouze drobné poranění v obličeji.
 
Nebylo to poprvé, co mladý muž napadl své blízké. Nedávno zaútočil na svoji matku. Mladíkovi sdělili včera kriminalisté obvinění z tr. činu nebezpečného vyhrožování s trestní sazbou do tří let a vykázali ho na 10 dnů z domu. Mladík tak nejenom nesmí domů, ale musí se zdržet styku a navazování kontaktu s ohroženou osobou – sestrou. V případě porušení vykázání se dopustí přestupku proti veřejnému pořádku s pokutou do 5 000 korun, v případě opakovaného či závažného porušení vykázání pak trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí s trestní sazbou do tří let. 
 
 
28. ledna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem