Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Po silnici I/53 jel rychlostí 162 km/h

ZNOJEMSKO: Řidič zaplatí pokutu a až rok si nezařídí.  

     Téměř denně se nám podaří na silnici ze Znojma směrem na Brno přistihnout řidiče, kteří velmi výrazně překračují povolenou rychlost jízdy. Včera v devět hodin večer se tudy řítilo osobní vozidlo Audi A6. V úseku mezi křižovatkami na obce Bantice a Dyje jsme tomuto autu zaznamenali rychlost 162 km/h. Zjistili jsme, že za volantem sedí třicetiletý muž ze Žďárska. Závažný dopravní přestupek nebylo možné vyřešit na místě. Vše jsme tedy zdokumentovali a oznámíme k projednání u přestupkové komise. Mladý řidič musí počítat se sankcí pět až deset tisíc korun pěti trestnými body a zákazem činnosti na šest měsíců až jeden rok.
     Jen o něco pomaleji jel v sobotu ve dvě hodiny odpoledne v úseku mezi křižovatkami na obec Mackovice a Miroslav VW Passat se slovenskou registrační značkou. Vůz řídil devětatřicetiletý muž, kterému jsme za rychlost 139 km/h uložili blokovou pokutu dva a půl tisíce korun.
     Od pátku do pondělí jsme na silnicích mimo obce přistihli jedenáct řidičů, kteří nerespektovali maximální rychlost. V obcích to pak za stejné období bylo třináct případů. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 24. března 2015

vytisknout  e-mailem