Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Po společné domluvě kradli

LOUNSKO – Odcizení alkoholu; Řídili i přes vyslovený zákaz. 

Odcizení alkoholu

Lounský policejní vyšetřovatel trestně stíhá 30letou ženu a 38letého muže z Mostu. Oba čelí obvinění z krádeží z října letošního roku. Policisté je nyní zjistili jako osoby, které podle nich stojí za dvěma skutky v podobě krádeží několika lahví destilátů z prodejen v Žatci. Obě osoby se vždy na způsobu krádeží domluvily a připravily.

V prvním případě se obvinění zaměřili v podvečerních hodinách na prodejnu v Žatci. Žena do předem připravené nákupní tašky vložila několik lahví alkoholu v celkové hodnotě přesahující 2 tisíce korun. Dotyčný muž kolegyni jistil, aby mohla nepozorovaně odejít z obchodu.

Druhý den žena v dopoledních hodinách v téže prodejně opět vložila několik lahví alkoholu do předem připravené nákupní tašky. Tentokrát jejím komplicem byl její nezletilý syn. Uvedeným jednáním v obou případech způsobili prodejně škodu bezmála 5 tisíc korun. 

Policisté po pachatelích a odcizených věcech pátrali. Osoby však spravedlnosti neunikly nadlouho, kriminalisté je na základě místní znalosti a šetření ustanovili. Také zjistili, že se jedná o osoby, které byly už za obdobnou majetkovou kriminalitu odsouzeny okresním soudem. Policejní vyšetřovatel muže i ženu obvinil z trestného činu krádeže. Vzhledem k výše uvedenému jednání jim nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Žena je stíhána na svobodě. Muž je stíhán ve výkonu trestu odnětí svobody, kde se momentálně nachází pro jinou trestnou činnost.

Řídili i přes vyslovený zákaz

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se budou zodpovídat 30letý muž z Chomutova, 29letý muž ze Žatce a 45letý muž z Mostu.

V prvním případě byl 30letý řidič vozidla zn. Audi A3 v polovině října v odpoledních hodinách v ulici Lounská v Žatci zastaven hlídkovou službou policistů z Postoloprt. Kontrolou policisté zjistili, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel vydaný Městským úřadem v Žatci. Muž byl na místě zadržen. Následně mu policisté sdělili podezření z trestného činu.

O čtyři dny později byl 29letý řidič vozidla zn. Renault Clio v nočních hodinách v ulici Lípová v Žatci zastaven hlídkou žateckých policistů. Ti u řidiče následnou lustrací v evidenci řidičů zjistili, že má také platný zákaz řízení všech motorových vozidel vydaný Okresním soudem v Lounech. I tohoto řidiče policisté na místě zadrželi. Následně mu také bylo na služebně sděleno podezření z trestného činu.

Posledním podezřelým se stal 45letý řidič vozidla zn. Ford Galaxy, který byl v nočních hodinách kontrolován hlídkou v obci Sulec. Kontrola odhalila, že řidič má také platný zákaz řízení všech motorových vozidel vydaný Okresním soudem v Mostě. I tento řidič byl na místě zadržen a na služebně mu bylo sděleno podezření z trestného činu.

Za své nezodpovědné chování by si dotyční muži mohli u soudu vyslechnout verdikt v podobě trestu odnětí svobody až na dva roky.

26. října 2022
por. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem