Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Po trezoru černá díra

KRAJ: Trojice lupičů skončila v rukou policistů 

              Kriminalistům z Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje a Městského ředitelství Brno se v těchto dnech podařilo objasnit sérii případů vloupání do různých objektů v rámci celého kraje. Deset těchto skutků mají s největší pravděpodobností na svědomí tři muži ve věku 28, 32 a 46 let.

Podezřelá trojice se měla během necelých tří měsíců vloupat do několika prodejen potravin, odkud si odnášela zejména tržbu, alkohol a cigarety. Finanční hotovost sto čtyřicet tisíc korun si muži odnesli také například z baru v ulici Dunajské v Brně, kde se násilným způsobem vloupali do šesti výherních automatů a odcizili trezor.

Největší úlovek ovšem měli koncem května v budově společnosti, která sídlí v Brně v ulici Jihlavské. Do objektu vnikli po poškození okna a odcizili odtud trezor s finanční hotovostí bezmála jeden a půl milionu korun.

Celkem tak muži způsobili firmám škodu odcizením a poškozením bezmála tři miliony korun. Veškeré peníze, které nezákonným způsobem získali, obratem prohráli v hracích automatech.

Podezřelí nejsou v trestné činnosti majetkového charakteru žádnými nováčky. Nyní jsou za zločin krádež stíhaní vazebně a za jejich jednání jim tak může hrozit trest odnětí svobody až na osm let.

 

Zvukový záznam: vloupani05_08.mp3


Zpracovala:
nprap. Bc. Andrea Procházková
5. srpna 2010

Odkazy do noveho okna

vloupani1

vloupani1 

Detailní náhled

vloupani2

vloupani2 

Detailní náhled

vloupani3

vloupani3 

Detailní náhled

vloupani4

vloupani4 

Detailní náhled

vloupani5

vloupani5 

Detailní náhled

vloupani6

vloupani6 

Detailní náhled

vloupani7

vloupani7 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem