Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Po Vyšních Lhotách policejní prezident zkontroloval Bělou

Policejní prezident navštívil i místní obvodní oddělení. 

Policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý ve středu ve večerních hodinách provedl prohlídku dalšího detenčního zařízení. Po Vyšních Lhotách navštívil také zařízení v Bělé Jezové. Policejního prezidenta zajímalo především to, jak je prostor vybaven ve směru k policii, protože v areálu ve Vyšních Lhotách našel zásadní nedostatky, které se týkaly zejména technického a sociálního zázemí pro policisty. „Také skromné policejní zázemí v Bělé Jezové pro policisty není ideální a budu požadovat, aby bylo ještě před začátkem zimy dovybaveno. Nicméně musím konstatovat, že zdejší policisté jsou na tom, co se výbavy týká, o něco lépe než jejich kolegové ve Vyšních Lhotách,“ podotkl policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý. Také v prostředí detenčního zařízení v Bělé Jezové pracují policisté z jiných regionů. Policejní prezident tady o současné situaci diskutoval s příslušníky z Plzeňského, Středočeského i Libereckého kraje.
 
Posléze policejní prezident navštívil také obvodní oddělení Bělá pod Bezdězem. Překvapené policisty pozdravil a probral s nimi aktuální bezpečnostní situaci. Policisté ho ujistili, že migrační vlna nemá vliv na nárůst trestné činnosti.
 
Bělá Jezová je jedním ze tří detenčních zařízení, do kterých jsou umísťováni cizinci, u kterých je dán zákonný důvod k zajištění. Další dvě detenční zařízení jsou ve Vyšních Lhotách a v Zastávce u Brna, kterou společně s premiérem Bohuslavem Sobotkou a ministrem vnitra Milanem Chovancem policejní prezident navštívil minulou neděli.

Aktuální stavy v jednotlivých detenčních zařízeních je možné sledovat na nově zřízeném webu Ministerstva vnitra k migraci, nebo přímo zde: http://www.mvcr.cz/migrace/clanek/aktualni-statistiky.aspx

plk. Ing. Jana Macalíková
10. 09. 2015

Odkazy do noveho okna

Bělá (1)

Bělá (1) 

Detailní náhled

Bělá (2)

Bělá (2) 

Detailní náhled

Bělá (3)

Bělá (3) 

Detailní náhled

Bělá (4)

Bělá (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem