Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Po vzoru amerického gangu

„Angel street boys“ – tak si říkala sedmičlenná skupina převážně nezletilých mladíků, kteří se na Smíchově dopouštěli pouličních loupeží. 

Kriminalistům z druhého oddělení druhého policejní obvodu se podařilo objasnit sérii čtyř loupežných přepadení, ke kterým došlo převážně v okolí pražského Smíchova. Všechny tyto loupeže má na svědomí skupina sedmi mužů, z nichž pět jsou mladší 18 let. Zřejmě po vzoru amerických gangů si začali říkat „Angel street boys“ a území, které si nárokovali, bylo okolí nákupního centra v Praze 5. Tam si dvojice „gangsterů“ vytipovala fyzicky slabší oběť a tu pod různou záminkou vylákala na odlehlé místo, kde ji pod pohrůžkou fyzické újmy donutili k vydání mobilního telefonu a peněženky. Poškozeným následně vyhrožovali, že pokud se budou pohybovat v jejich „teritoriu“, nebo loupež oznámí na policii, tak si je najdou. Tři ze čtyř loupeží mladíci spáchali popsaným způsobem právě v okolí nákupního centra v období od konce prosince loňského roku do poloviny února letošního roku. Členové tohoto gangu mají ale na svědomí také brutální loupežné přepadení ženy nedaleko tramvajové zastávky Klamovka, o kterém jsme již veřejnost informovali.

I přesto, že si pachatelé vybírali místa bez kamer a svědků, podařilo se kriminalistům postupně ustanovit a usvědčit všech sedm členů gangu. K jejich dopadení pomohla také skutečnost, že převážnou většinu z této skupiny již ti samí kriminalisté řešili zhruba před rokem za stejnou trestnou činnost s rozdílem, že tenkrát si nechávali říkat „Králové Anděla“.

Kriminalisté následně všechny členy zadrželi a obvinili z trestného činu loupež. Tři z mužů jsou v současné době ve vazbě a zbylí čtyři členové jsou stíhaní na svobodě. Dvěma dospělým pachatelům hrozí v případě odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi, nezletilcům pak hrozí trest poloviční.

por. Bc. Iveta Martínková – 6. 3. 2016

vytisknout  e-mailem