Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Po ženě chtěl nejprve drobné

MOST - Pak ale přitvrdil, soud ho poslal do vazby; Vykrádali přízemní byty; Krádež přepravek. 

Z jednoho obchodu ukradli přepravky, do druhého je šli zpeněžit
Kriminalisté mostecké policie zahájili stíhání dvou mužů, kteří měli ukrást přepravky z jednoho supermarketu v Mostě. V noční době jeden přelezl oplocení a druhému, který stál za plotem, měl hodit pět prázdných přepravek od piva. Pak zamířili do jiné prodejny, kde přepravky odevzdali a poté chtěli vyinkasovat peníze. To se jim ale nepodařilo. Místo peněz totiž přijela na místo hlídka policie. Následným šetřením bylo zjištěno, že pivní přepravky byly odcizeny, nikoliv koupeny, jak dvojice tvrdila. Vyšetřovatel muže ve věku 24 a 29 let obvinil z přečinu krádeže vloupáním ve spolupachatelství. 

Dvojice kradla v bytech, vloupávala se do nich v noci přes okna
Policisté obvodního oddělení v Hamru ve spolupráci s kriminalisty objasnili čtyři případy vloupání do bytů na Litvínovsku. Podle nich je mají mít na svědomí dva muži ve věku 26 a 25 let, jeden z Lomu, druhý z Hamru. Dvojice měla do bytů vnikat převážně v noci přes okna. Vybírala si byty v přízemní a v době, kdy jejich majitelé nebyli doma. Muži měli odnést spotřební elektroniku, alkohol, hodila se jim i značková kabelka, dokonce nepohrdli ani plaketou Jánského za odběry krve. V jednom případě přišli do bytu, když obyvatelé spali ve vedlejší místnosti a byli vyrušeni. Celkem měla dvojice napáchat škodu za více než 130 tisíc korun. Vyšetřovatel oba obvinil z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Starší navíc čelí obvinění z přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru, když měl neoprávněně obsadit a užívat několik dnů cizí byt. Oba stíhaní byli již za majetkovou kriminalitu potrestáni. Odcizené věci již policisté nezajistili.

Nejprve chtěl drobné, poté další peníze, šel do vazby.
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu výtržnictví 26letého muže z Mostu. Ten měl začátkem dubna ve večerních hodinách u vchodu do budovy mosteckého nádraží přistoupit k mladé ženě, kterou chytil za ruku a požadoval po ní drobné mince. Žena mu ze strachu vydala zhruba 60 korun. Z místa poté odešla, ale neznámý muž ji dohonil a s nožem v ruce jí měl mířit do oblasti žeber a opět po ní požadoval vydání hotovosti. Poškozená mu vydala 1 200 korun. Muž poté z místa utekl. Kriminalisté, kteří na případu pracovali, totožnost neznámého pachatele odhalili. Vyšetřovatel obviněného zadržel a státnímu zástupci podal podnět k vazebnímu stíhání. Mostečan byl již v minulosti za trestnou činnost odsouzen. Okresní soud v Mostě obviněného muže poslal koncem týdne do vazební věznice.

Most 30. dubna 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem