Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Po zloději pátral i vrtulník

JABLONECKO - Dnes v brzkých ranních hodinách vnikl neznámý zloděj do rekreační chalupy v obci Smržovka. Byl však vyrušen majitelkou objektu. 

AKTUALIZACE:

Policistům se podařilo dnes kolem druhé hodiny odpoledne zadržet hledaného vězně, po kterém jsme 25. října 2018 vyhlásili pátrání. Muž byl zadržen v zahrádkářské kolonii v Tanvaldu. 

Policisté nyní budou provádět úkony trestního řízení, vyhodnocovat zajištěné stopy a budou zjištovat, zda vloupání do rekreační chaty ve Smržovce z dnešní noci nemá na svědomí tento muž.  

Děkujeme za spolupráci veřejnosti, která svými poznatky přispěla k zadržení hledaného vězně. 
 

27. 10. 2018, 15,00 hodin
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

-------------------------------------------------------

Dnes v brzkých ranních hodinách jsme měli oznámeno na tísňovou linku 158 vloupání do rekreační chaty v chatové oblasti v obci Smržovka na Jablonecku. Pachatel se do rekreačního objektu dostal po násilném překonání okna, avšak byl vyrušen majitelkou objektu. Z chaty nestihl nic odcizit a dal se na útěk. 

Policisté okamžitě začali propátrávat okolí chatové oblasti. Do pátrací akce bylo zapojeno na dvě desítky policistů včetně dvou policejních psovodů se služebními psy. Na místo byl povolán dokonce i vrtulník s termokamerou, který propátrával nejen samotnou chatovou oblast, ale i okolní lesní porost.  

Podle prvotně zjištěných informací, které však zatím nemáme dosud potvrzeny, by se mohlo zřejmě jednat o hledaného uprchlého 39letého vězně, po kterém jsme 25. října 2018 vyhlásili pátrání. 

Pachatele se bohužel ani pomocí vrtulníku zatím nepodařilo vypátrat a zadržet. Policisté se i nadále případu intenzivně věnují a po pachatlei dále pátrají.

V tuto chvíli se obracíme s žádostí o spolupráci i na veřejnost. Pokud si někdo z občanů, zejména v oblasti, kde ke vloupání došlo,  všimli něčeho podezřelého, pohybu neznámého muže, ať prosím kontaktují policisty prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně


26. 10. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem