Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Po ztraceném čtyřletém chlapci pátrali policisté, občané Semil i turisté

SEMILSKO - Drama se šťastným koncem zažili na výletě rodiče malého hocha. 

V neděli pět minut po čtrnácté hodině oznámila 32letá žena na linku 158, že se jí na rodinném výletě na Semilsku ztratil čtyřletý synek. Oznamovatelka s manželem a jejich dvěma malými dětmi vyrazila ze Semil ještě s přáteli po žluté turistické stezce směrem na Spálov. Podle jejích slov před ní hoch cupital na dohled dvaceti metrů a měla ho pod kontrolou do doby, než se jí v blízkosti rozcestníku směřujícímu k vyhlídce U Bakala  najednou ztratil z očí. 

První dvoučlenná hlídka, která přijela na místo, začala ihned organizovat pátrací skupinu a o pomoc požádala jak všechny kolemjdoucí turisty, tak i obyvatele městské části Bítouchov. Tím, že  policisté ještě před příjezdem posil nepromeškali ani vteřinu a oslovili veřejnost,  rozšířily se informace o  pohřešování dítěte hned do celého okolí. Mnoho lidí se do hledání chlapečka  aktivně osobně zapojilo a procházelo okolní terén. 

Mezitím chlapec, který  se už začal po rodičích shánět, uběhl v panice zhruba dva kilometry, kde ho plačícího potkali na modré turistické stezce poblíž Myší skály muž se ženou a ujali se ho. Jedna z místních "dobrovolnic", která  procházela  turistickou stezku, tuto dvojici s chlapcem potkala a informaci ihned předala policistům. Potom ztraceného turistu dovedla k jeho mamince. Jak emotivní  to bylo setkání, si jistě umíte  představit !

Pátrací akce, do které se zapojili společně s policisty i občané,  skončila opravdu šťastně. Chlapec se přitom  pohyboval po místech, kde stačí člověku jen několik metrů vybočit z turistické stezky a ocitne se na okraji strže. Samotnému čtyřletému dítěti zde jde skutečně o život. Chlapeček byl ale natolik šikovný, že se stále držel cesty. Policisté tímto děkují všem, kteří se na jejich žádost na místě do pátrání obětavě zapojili a to s velkým osobním nasazením.

21. 3. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
Oddělení tisku a prevence
Česká Lípa

Odkazy do noveho okna

mapa místa události

mapa místa události 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem