Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pobíhání zajíce ve městě si vybralo svou daň

HRADECKO – Pes uhánějící za zajícem se střetl s autobusem MHD 

Volně pobíhajícího zajíce mohli Hradečané spatřit včera kolem páté hodiny odpolední v centru města. Pobíhající zajíc však nejspíše zlákal psa. Ten se svému majiteli měl vytrhnout a za zvířetem, které přebíhalo silnici, a to zhruba na úrovni Gayerových kasáren, tedy těsně vedle Žižkových sadů, se měl rozběhnout. 

Majitel pejska už zřejmě nestihnul svému psovi v pronásledování zajíce zabránit. Přihlížel pouze tomu, kterak jeho pes běží za zajícem přes vozovku, kde projížděl v tu chvíli autobus. Zajíc se autobusu vyhnul, pes však zůstal pod autobusem zaklíněn. Tento střet si na prvním silničním okruhu v centru města vyžádal omezení dopravy, tu na místě usměrňovala městská policie.

Psa si jeho majitel pak odnesl k dalšímu ošetření, nehoda se naštěstí obešla bez dalších zranění a vážnějších škod. 

Bez ohledu na platné obecně závazné vyhlášky, které v některých městech vymezují místa, kde musí být pes veden na vodítku či dokonce s náhubkem, jsou vlastníci nebo držitelé domácích zvířat povinni podle zákona o provozu na pozemních komunikacích zabránit pobíhání těchto zvířat po pozemní komunikaci. Platná obecně závazná vyhláška města Hradce Králové je zde

Ing. Magdaléna Vlčková
24. srpna 2017; 11:30 hodin

Odkazy do noveho okna

Hradec Králové

Hradec Králové 

Detailní náhled

Hradec Králové

Hradec Králové 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem