Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pobodala druha

LOUNY - Svou roli tu sehrál jistě i alkohol... 

Chybělo málo a v jednom bytě v Podbořanech se mohla v neděli dopoledne udát obrovská tragédie. Nepochybně svoje zastoupení měl v tomto případě alkohol. Právě v jeho opojení došlo nejprve k slovní rozepři mezi 53letým mužem a jeho o 13 let mladší družkou a následně i k fyzickému napadení. Podrážděná žena zrovna v tu dobu zpracovávala kuchyňským nožem maso, psychický nátlak svého druha nevydržela a uvedeným nožem jej bodla do přední oblasti krku. Naštěstí jeho zranění nebylo ohrožující ho na životě, nakonec po ošetření odešel z nemocnice na revers. S ohledem na značnou podnapilost (cca 3 promile alkoholu) nemohli policisté s podezřelou provést procesní úkony, proto byla vyslechnuta až následující den. Policejní komisař jí sdělil obvinění z pokusu trestného činu těžkého ublížení na zdraví, za což trestní zákoník stanoví odnětí svobody na tři léta až deset let. Obviněná žena je vyšetřována na svobodě.

Recidivisté opět kradli

Policií již v minulých dnech stíhaní dva mladíci ve věku 27 a 29 let z Lounska se v minulých dnech opět vydali krást. Tentokrát o uplynulém víkendu přelezli zeď jedné lounské firmy a vnikli do skladu odpadů. Tam si vyhlédli vyřazené kabely v hodnotě 500 Kč, které uložili do tašky a igelitového pytle. V době, kdy i s lupem opouštěli areál firmy a chtěli z místa uprchnout, je zadržela ostraha objektu. Policejní komisař proti nim zahájil trestní stíhání z krádeže. Oba obvinění jsou vyšetřováni i pro další majetkovou kriminalitu. Jsou stíháni na svobodě.

V Lipně se vloupali do prodejny

Z neděle na pondělí se vloupal do prodejny smíšeného zboží v obci Lipno u Loun dosud nezjištěný pachatel. Předmětem jeho zájmu se staly cigarety, odcizil jich několik kartónů různých značek v celkové hodnotě 30 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Elektrické kabely přitahují zloděje

V minulých dnech vnikl do objektu jedné firmy v obci Bezděkov na Žatecku dosud nezjištěný pachatel. Z budovy bývalé sušárny odcizil elektrické kabely v hodnotě přes dvacet tisíc korun a z místa uprchl. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.

Louny, 13. dubna 2010

 

     

vytisknout  e-mailem