Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pobodaný popelář skončil v nemocnici

Přibližně v půl jedné odpoledne přijali operátoři linky tísňového volání oznámení o incidentu v Bořivojově ulici v Praze 3. 

Aktéry šarvátky byli šestačtyřicetiletý pracovník Pražských služeb a netrpělivý řidič Mazdy. Zatím neznámému řidiči osobního auta se zřejmě nechtělo čekat, až popeláři vyvezou všechny popelnice v ulici a komunikaci zprůjezdní. Proto se je jal popohnat s nožem v ruce, kterým šestačtyřicetiletému muži způsobil bodné zranění a poté z místa ujel. Zraněný skončil v péči přivolaných zdravotníků, kteří konstatovali, že zranění není život ohrožující. Celou událost nyní prošetřují kriminalisté třetího policejního obvodu pro podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Pokud by se pachatele podařilo vypátrat a ten by stanul před soudem, hrozil by mu trest odnětí svobody až na deset let.
Dle zjištění měl útočník z místa události odjet zmiňovaným osobním automobilem Mazda 6, které má v registrační značce písmeno S. Kriminalisté proto prosí touto cestou pozorné spoluobčany, kteří by mohli poskytnout svědectví jak k incidentu samotnému, tak k vozidlu pachatele, aby se policistům přihlásili cestou linky 158.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 15. 2. 2013

vytisknout  e-mailem