Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pobytová kontrola cizinců

KLATOVSKO - Kontroly byly zaměřeny na dodržování pobytového režimu cizinců, nelegální zaměstnávání cizinců a pátrání po osobách. 

       Policisté z Odboru cizinecké policie Plzeň ve spolupráci s policisty zařazenými na Oddělení hospodářské kriminality v Klatovech a pracovníci Oblastního inspektorátu práce v Plzni provedli součinností pobytovou kontrolu. Kontroly se uskutečnily v Sušici a byly zaměřeny na dodržování pobytového režimu cizinců, nelegální zaměstnávání cizinců a pátrání po osobách.

      Pobytová kontrola byla provedena ve firmě, kde bylo zkontrolováno 13 osob. Policisté udělili sedm blokových pokut ve výši sedm tisíc korun, protože cizinci nepředložili potřebné doklady k prokázání totožnosti.

Dále byla provedena i kontrola na ubytovně, kde bylo zkontrolováno téměř třicet osob a dvaatřicetiletá cizinka byla zajištěna. Policisté zjistili, že cizinka se před zaměstnavatelem vydávala za občana Evropské unie, i když je z jiného státu. Ženě hrozí správní vyhoštění až na dobu pěti let a umístění do zařízení pro zajištění cizinců, za účelem realizace správního vyhoštění.

nprap. Ladmanová Dana

9. srpna  2017

vytisknout  e-mailem