Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Pobytová kontrola cizinecké policie v Českých Budějovicích

Dne 15. 7. 2008 v 6.00 hodin policisté z oddělení pátrání Oblastního ředitelství služby cizinecké policie v Českých Budějovicích odhalili při pobytové kontrole dva provinilce, kdy po jednom z nich bylo vyhlášeno pátrání a druhý byl pokutován. 

Pozitivní zjištění v policejních evidencích policistům při pobytové kontrole v Českých Budějovicích odhalilo muže, po kterém bylo vyhlášeno pátrání. Při osobní prohlídce tohoto českého občana byl nalezen igelitový sáček s podezřením na omamnou a psychotropní látku. V místě pobytu zadrženého muže pes specialista na omamné drogy nepotvrdil přítomnost omamných a psychotropních látek a muž byl eskortován a předán Službě kriminální policie a vyšetřování v Českých Budějovicích, kde ho následně po provedených policejních úkonech propustili na svobodu a pátrání po hledaném muži bylo odvoláno.

Druhým mužem kontrolovaným policistou z oddělení pátrání Služby cizinecké policie v Českých Budějovicích byl cizí státní příslušník, který nepředložil na místě doklady totožnosti. Jako důvod uvedl jejich odcizení asi před měsícem v Praze a vysvětlil, že přicestoval vlakem na trase Žilina – Cheb na občanský průkaz. Tento muž neměl žádný záznam v policejních evidencích a protože nesplnil povinnost prokázat svoji totožnost podle cizineckého zákona, byla muži za přestupek uložena bloková pokuta ve výši 500 Kč.

Pes v autě Pes v autě

 

vytisknout  e-mailem