Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Počet trestných činů se podařilo výrazně snížit

JIHLAVSKO: Policistům se podařilo snížit zejména majetkovou a násilnou trestnou činnost 

V letošním roce se v porovnání s loňským rokem výrazně snížil celkový počet spáchaných trestných činů. „Podařilo se nám snížit zejména majetkovou a násilnou trestnou činnost. Na tomto pozitivním vývoji mají podíl jak kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování, tak samozřejmě i uniformovaní policisté, kteří jsou denně v ulicích, kde dohlížejí na veřejný pořádek a chrání životy, zdraví a majetek občanů“, řekl kpt. Mgr. Jan Farka, vrchní komisař Územního odboru Jihlava. Jak dále dodal jedním z faktorů, které přispěly ke snížení celkového počtu trestných činů, je úspěšné odhalování drogové kriminality. „Osoby, které drogy užívají, jsou většinou bez pracovního poměru a peníze na návykovou látku získávají pro ně tím nejjednodušším způsobem a to je pácháním trestné činnosti“, upřesnil npor. Ing. Bc. Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Odhalováním drogové kriminality tak zároveň dochází ke snižování majetkových i jiných trestných činů.
 
V letošním roce došlo na Jihlavsku celkem k 1 646 trestným činům, v loňském roce šetřili policisté ve stejném období o 242 trestných činů více. „K nejvyššímu snížení počtu trestných činů došlo právě v Jihlavě a v jejím okolí, kde bylo v letošním roce odhaleno nejvíce pachatelů trestných činů na úseku drog“, dodal kpt. Jan Farka.
V letošním roce došlo ke čtrnácti loupežným přepadením, v loňském roce jich bylo ve stejném období 26. Pozitivní vývoj se v letošním roce promítl také do majetkové trestné činnosti. Do současné doby došlo k 815 majetkovým trestným činům, z toho bylo 281 krádeží vloupáním. V loňském roce šetřili policisté ve stejném období 1 302 majetkových trestných činů a krádeží vloupáním bylo o téměř 100 procent více než letos (556 trestných činů).
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
7. října 2011

vytisknout  e-mailem