Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pochod na chanovském sídlišti

MOST - Policie přijala na sobotu bezpečnostní opatření 

Na sobotu 7. dubna 2012 je na sídlišti u Chanova ohlášen pochod a shromáždění členů a příznivců Dělnické strany sociální spravedlnosti. Akce by měla začít ve 13. hodin. Svolavatel předpokládá účast 100 až 200 osob.

Policie v současné době připravuje opatření k zajištění pokojného průběhu shromáždění a dodržení veřejného klidu a pořádku. Do opatření nasadí síly a prostředky převážně z pořádkové policie. Kromě nich budou zapojeni i kriminalisté, dopravní policisté, antikonfliktní tým, policisté obvodních oddělení a strážníci městské policie. Počet nasazených policistů a techniky odpovídá informacím, které má policie v tuto chvíli k dispozici.

Situaci ve městě i v okolí sídliště bude policie monitorovat již v dopoledních hodinách. Představitelé policie se v souvislosti s plánovanou sobotní akcí sešli se zástupci občanů sídliště. Ti se obrací s prosbou na své známé a příbuzné, kteří na sídlišti nežijí, aby v sobotu odložili návštěvy v Chánově. Zároveň vyjádřili přání i obavy z toho, aby se na sídlišti v době konání ohlášené akce, nekonala nějaká jiná akce, například shromáždění, procesí či průvod. Občané sídliště si nepřejí žádný konflikt, střet či násilí. Spolupracují s policií a sami chtějí, aby se sobota obešla bez incidentů.


 

Narkomana dealer zásoboval hojně pervitinem

Muž ve věku 27 let z Litvínova čelí obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněný muž měl dle kriminalistů již loni po dobu několika měsíců obstarávat a poté i prodávat osobě toxikomana drogu pervitin. Za čtyři měsíce mu měl prodat drogu v nejméně 110 případech. Drogu zájemci předával ve svém bytě a většinou inkasoval za psaníčko 200 korun, někdy za stimulační látku peníze nepožadoval. I tak měl toxikoman za drogy zaplatit několik tisíc korun. Policisté obviněného muže stíhají na svobodě.


 

Policie při domovní prohlídce našla sáčky s pervitinem

Až dvouletý trest odnětí svobody může očekávat v případě potrestání 32letý muž z Mostu. Policisté u něj v místě jeho bydliště našli při provádění domovní prohlídky deset sáčků s podezřelou látkou. Ty zajistili a odeslali na odbor kriminalistické techniky a expertiz k provedení znaleckého zkoumání. Rozborem bylo zjištěno, že jde o metamfetamin. Policejní komisař muže obvinil z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Obviněný muž uvedl, že drogu má jen pro vlastní potřebu. Kde k ní přišel, kriminalistům nesdělil. Mostečan je stíhán na svobodě.


 

Recidivista opět kradl, je ve vazbě

V loňském roce se vrátil z vězení a letos opět kradl. Kriminalisté zjistili, že 31letý muž z Mostu má na svědomí vloupání do osobního vozidla a vloupání do komory. Z vozidla, kam vnikl koncem ledna v jedné mostecké ulici, odcizil navigaci, navigační mapy, CD, tašku se sportovním oblečením a další věci v celkové hodnotě 13 600 korun. Auto při vloupání značně poškodil a škodu navýšil o dalších dvacet tisíc korun. V obytném domě v Mostě se na společné chodbě vloupal do komory. V ní si vybral rakety na badminton a tenis. Hodilo se mu i dvacet lahví s vínem. Poškozenému majiteli způsobil škodu ve výši osmi tisíc korun. Odcizené věci policisté nezajistili. Policejní komisař muže obvinil z přečinů krádeže vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Muž je v současné době ve vazbě pro jinou majetkovou trestnou činnost.


 

V neděli byl přistižen při krádeži, předevčírem opět kradl

Na policejní služebně o víkendu skončil 23letý muž z Mostu. V jednom mosteckém supermarketu ukradl oplatky a salámy. Byl přistižen a policií následně obviněn z přečinu krádeže. V minulosti byl potrestán třikrát za krádež i za loupež. Za dva dny se vydal opět krást. Tentokrát skončil v obchodě pro řemeslníky. V regále odcizil nářadí za 450 korun, které si uschoval pod bundu a pak prošel pokladnou bez placení. Ostraha ho zadržela a předala policii. Policejní komisař ho obvinil z krádeže a pachatele zadržel v policejní cele. Státnímu zástupci podal s ohledem na pokračující trestnou činnost podnět na vzetí obviněného do vazby.


 

Měl přes dvě promile a řídil auto

Přes dvě promile alkoholu v dechu měl 34letý motorista z Mostu. Toho kontrolovali tento týden policisté hlídkové služby při řízení osobního vozidla. Řidič se opakovaně podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. Následně absolvoval i lékařské vyšetření a odběry krve ke zjištění hladiny alkoholu. Policie Mostečanovi další jízdu zakázala a následně mu sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Z balkónu zmizela tři kola

Neznámu pachatel vnikl v noci z pondělí na úterý na balkón obytného domu v obci Hamr na Litvínovsku a tam odcizil tři jízdní kola výrobní značky Olpran v celkové hodnotě pěti tisíc korun. Případ krádeže nyní vyšetřují policisté obvodního oddělení Hamr – Litvínov.


 

Sprejer pomaloval omítku domu a propálil dveře

Neznámý vandal poškodil obytný dům na sídlišti Liščí Vrch v Mostě. Zatím v přesně nezjištěnou dobu poberta poškodil omítku panelového domu, kterou popsal a pomaloval bílou a modrou barvou. Navíc poškodil i vstupní plastové dveře, které propálil a zeď v suterénu domu. Majitel domu vyčíslil hmotnou škodu na třicet tisíc korun. Policie v Mostě šetří věc pro podezření z přečinu poškození cizí věci.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 5. dubna 2012


 


 


 


 

vytisknout  e-mailem