Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pochod v Plzni

PLZEŇ - Policisté v souvislosti se sobotním pochodem připravili k zajištění veřejného pořádku bezpečnostní opatření.  

     Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo v souvislosti s oznámeným shromážděním a pochodem, které se uskuteční v sobotu v odpoledních hodinách v centru města Plzeň, bezpečnostní opatření, do něhož bude nasazeno několik desítek policistů. Ti budou od rána do pozdních nočních hodin dohlížet na bezpečnost a dodržování veřejného pořádku ve městě ale i jeho bezprostředním okolí.
     Bezpečnost osob, ochranu majetku, veřejného pořádku a v neposlední řadě i plynulost a bezpečnost silničního provozu budou zajišťovat mimo jiné například policisté pořádkové jednotky, dopravní policisté, kriminalisté či členové antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Přípravě bezpečnostního opatření jsme věnovali maximální pozornost a jsme připraveni v případě narušení veřejného pořádku okamžitě a efektivně zasáhnout.
     Podle oznámení pořadatelů akce by měl pochod začít na Mikulášském náměstí a postupně se ulicemi Mikulášská, Sirkova, Anglické nábřeží a Františkánská přesunout na náměstí Republiky. Odtud bude pokračovat zpět ulicí Františkánskou přes Klatovskou třídu směrem do Korandovy ulice. Dále přes Hálkovu, U Trati a Prokopovu ulici k ulici U Ježíška, kde by měl být ukončen. Trvalé uzavírky komunikací na trase pochodu nebudou realizovány. Dopravní policisté budou reagovat na aktuální situaci na místě a podle okamžitých potřeb řídit dopravu, popř. krátkodobě  v případě nutnosti při průchodu pochodu uzavřou některé komunikace.
     Občanům Plzně i jejím návštěvníkům doporučujeme, aby se v místech plánované trasy či v její bezprostřední blízkosti nezdržovali a zároveň zde neparkovali svá vozidla. Rovněž všechny žádáme, aby dbali pokynů dopravních policistů a respektovali dopravní značení.
  
por. Ing. Hana Štefflová
18. června 2014
 
 

vytisknout  e-mailem