Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Počítač ihned prodal

CHOMUTOV - Hostitelům sebral notebook, Totožnost mrtvého známe, Vysvětlovat bude komisi..... 

Počítač ihned prodal

V Klášterci nad Ohří vyšetřují jednání 30letého obyvatele města. Během svátečních dnů přijal pozvání na návštěvu do bytu v ulici Mírová. Při této příležitosti připravil hostitele o notebook v pouzdře. Využil chvíle, kdy byl v bytě sám a pak ihned i s lupem odešel. Obratem ruky pak věci prodal neznámému muži a dostal za ně hotovost ve výši 200 korun. Skutečná hodnota počítače však byla odhadnuta na 10 tisíc korun. 

Totožnost mrtvého známe

24. listopadu 2015 jsme žádali veřejnost o spolupráci při ustanovení totožnosti neznámého mrtvého muže, který byl nalezen v Chomutově, ulice U Hačky. V době nálezu neměl u sebe žádné doklady totožnosti. Lékař určil jako příčinu smrti podchlazení. Přesnou totožnost potvrdilo odborné genetické vyjádření, v muži byl  ustanoven 69letý obyvatel okresního města.

Vysvětlovat bude komisi

Před komisí Městského úřadu Jirkov stane 38letá místní obyvatelka. V listopadu loňského roku navštívila bar ve městě. Z kabelky poškozené odcizila mobilní telefon za necelé tři tisíce korun. Po vyšetření všech okolností zaslali policisté přestupek příslušnému úřadu k vyřešení.

Dům bez spojení

Muž ve věku 23 let z Jirkova poškodil v Borové ulici kabely. Zapalovačem zapálil  svazek optického a datového kabelu a tak připravil obyvatele domu o spojení. Poškozená společnost vyčíslila škodu na necelých 20 tisíc korun. Jeho jednání policisté vyhodnotili jako poškození cizí věci.

Telefon ihned podal

V listopadu loňského roku nalezl na sídlišti Zahradní v Chomutově 37letý obyvatel města na zemi mobilní telefon s kartou za téměř 17 tisíc korun. Nález neodevzdal, ale obratem ruky ho prodal další osobě za jeden tisíc korun. Získané peníze pak použil pro vlastní potřebu. Jeho jednání policisté vyhodnotili jako trestný čin zatajení věci. V případě odsouzení může muž skončit až na jeden rok ve vězení. Přístroj byl dohledán a bude následně vrácen majiteli.

Neuzamčené auto

Na svou neopatrnost doplatil majitel vozidla Citroen Jumper. Nákladní vozidlo nechal zaparkované a neuzamčené v ulici Kpt. Jaroše v Kadani a odešel. Toho kdosi využil, vnikl dovnitř a sebral pánskou taštičku s osobními doklady majitele a klíče. Jednání neznámého pachatele nyní vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.

  Nadýchal

Policisté z Jirkova kontrolovali v ulici Pod Březencem projíždějící vozidlo Š Octávia. Řidič, 25letý obyvatel okresního města, byl podroben dechové zkoušce, která byla pozitivní. Muž nadýchal 1,9 a 1,79 promile. Svoji jízdu musel ukončit a následoval převoz na policejní služebnu. Nyní se bude zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.   

8. ledna 2016

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov 

tlf. 974 433 207    

krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem