Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poctivý nálezce

CHOMUTOV - Policisté zjistili, komu peníze patří, Zloděj v penzionu, Ničili vybavení bytu..... 

Poctivý nálezce
Včera se dostavil na místní oddělení policie v Kadani mladý muž a oznámil nález peněz. Hotovost ve výši 3 tisíce korun nalezl v bankomatu Komerční banky ve městě. Peníze si nenechal, ale přišel je odevzdat. Policisté učinili dotaz na pracovníky banky a zjistili, kdo peníze vybíral. Muže kontaktovali a nakonec mu hotovost předali. Poškozený sdělil, že v době výběru peněz právě telefonoval, platební kartu z bankomatu vyjmul, ale na peníze v roztržitosti zapomněl. Uvedl, že nálezce bude kontaktovat a osobně mu poděkuje.
Poctivý nálezce.mp3
 
Zloděj v penzionu
Neznámý zloděj vnikl v obci na Chomutovsku do budovy penzionu. V kanceláři sebral z volně odložené kabelky finanční hotovost, platební kartu a osobní doklady majitelky. Další peníze sebral ze šatny, kde našel na regálu odloženou koženou peněženku. Celková škoda se vyšplhala na téměř 51 tisíc korun. Policisté v Jirkově skutek vyšetřují jako krádež a poškození cizí věci.
 
Ničili vybavení bytu
Dvojice obyvatel okresního města je podezřelá z krádeže a poškození cizí věci. 25letá žena a 27letý muž v bytě, kde bydleli v nájmu, poškodili vstupní vchodové dveře, lino a světlo v obývacím pokoji, kuchyňskou linku a další věci. Kromě toho sebrali i část z vybavení bytu – ledničku, automatickou pračku a šatní skříň. Majitelka bytu vyčíslila celkovou škodu na 19 tisíc korun.
 
Zmizela loď
Škoda ve výši 16 tisíc korun vznikla poškozenému z Kadaně. Kdosi mu z rybářského kotviště v Tušimicích odcizil rybářskou pramici. Loď měl muž uzamčenou zajišťovacím řetězem a ukotvenou. Pátrání po lodi bylo do současné doby neúspěšné, krádež vyšetřují policisté z Kadaně.
 
Zaměřil se na peníze
18letý Jirkovák navštívil bar na sídlišti Zahradní v okresním městě. Využil chvilkovou nepozornost obsluhy a z prostoru za barem sebral z trezorku peníze ve výši 18 tisíc korun. Část peněz ve výši 6 tisíc korun sice poškozené vrátil, ale zbytek si nechal a použil pro vlastní potřebu. Podezření z krádeže si již převzal, vyšetřování pokračuje.
 
Kradli společně
Tři muži z Klášterce nad Ohří ve věku 19, 36 a 41 let se vydali do obce Loučná pod Klínovcem. Z garáže u rekreační chaty odcizili kovové rámy postelí a na místě nenechali ani okapové svody položené na trávě. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 3 tisíce korun.  Policisté z Vejprt mají pro pachatele připravena obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.
Kradli společně.mp3
 
15.dubna 2014  
nprap. Marie Pivková   
tisková mluvčí PIS Chomutov
tlf.974 433 207  
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
 
 

vytisknout  e-mailem