Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poctivý nálezce

CHOMUTOV - Peněženku našel a odevzdal, Před vězením se neschoval.... 

Poctivý nálezce

Policisté v Chomutově přijali oznámení od místní obyvatelky, že při cestě trolejbusem z Jirkova do Chomutova byla okradena. V nestřeženém okamžiku jí kdosi z tašky zavěšené na rameni vytáhl peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Škodu vyčíslila na téměř 6 tisíc korun. Poškozená měla v tomto případě štěstí. Na útvar police v Jirkově se dostavil poctivý nálezce a peněženku, ve které nic nechybělo, odevzdal. Uvedl, že ji našel na ulici v Jirkově. Jelikož nedošlo ke spáchání trestného činu, vyšetřování případu policisté odložili.

Před vězením se neschoval

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí se bude zodpovídat 37letý muž z okresního města. V říjnu letošního roku si prokazatelně převzal výzvu k nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. Rozhodnutí soudu však ignoroval a do vězení nenastoupil. Policisté proto podezřelého zdrželi, po nezbytných úkonech byl dopraven do věznice v Litoměřicích.

 

Nezvaný host

V Klášterci nad Ohří pátrají policisté po totožnosti pachatele, který má na svědomí vniknutí do rekreační chaty v obci Černýš. Kdosi vnikl do stavení poškozeného, chatu prohledal, ale všechny věci zůstaly na svých místech. Za opravu poškozených věcí zaplatí majitel kolem 500 korun.

Pozor na peníze

Na svoji neopatrnost doplatila žena v Klášterci nad Ohří. Ze svého účtu si prostřednictvím bankomatu vybrala finanční hotovost ve výši 8 tisíc korun. Peníze však ponechala v přístroji a z místa odešla. Kdosi hotovost našel, peníze si nechal a z místa odešel. Jednání nepoctivého nálezce vyhodnotili klášterečtí policisté jako trestný čin zatajení věci. Za uvedené jednání může skončit v případě odsouzení až na jeden rok za mřížemi.

27. listopadu 2015

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tlf. 974 433 207

krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

vytisknout  e-mailem