Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Poctivý nálezce odevzdal tašku s peněženkou

Strakonice – Zapomenutá peněženka našla svoji majitelku. 

Díky poctivému nálezci se osmdesátiletá důchodkyně opět shledala se svoji peněženkou, ve které měla částku 1 500 korun a veškeré doklady. Událost se stala ve čtvrtek 12. listopadu 2020.

Žena ztrátu původně přišla na policii oznámit jako krádež, protože se domnívala, že jí tašku i s peněženkou někdo odcizil z řídítek jízdního kola u obchodního domu. Svůj bicykl odstavila do kolostavu a odešla nakupovat. V obchodě si ale si uvědomila, že nemá peněženku a tak se vrátila ke kolu, kde tašku s věcmi nenašla. Policisté s oznamovatelkou dojeli na místo, aby provedli prvotní šetření. Seniorka si během cesty uvědomila, že peněženku naposledy držela v supermarketu, kde předtím také nakupovala. I tam směřovalo další prověřování.

Ve stejné chvíli tašku našel odloženou v nákupním vozíku v supermarketu šestasedmdesátiletý muž. Ani na chvíli nezaváhal a nález odnesl na policii. Ztracená taška a její majitelka se tak ocitly na policejním oddělení téměř současně. Policisté informaci o nalezené peněžence předali kolegům, kteří se s paní vrátili na oddělení a poctivý nálezce jí předal nákupní tašku s peněženkou. Šťastná důchodkyně byla velmi dojatá. O to větší radost žena měla, když zjistila, že v peněžence nic nechybí.  Paní chtěla poctivému muži dát nálezné, ale ten ho odmítl se slovy: „Nalezenou věc je slušné vrátit a určitě jsem to nedělal pro nálezné.“

Tento případ zapomenuté nákupní tašky v košíku skončil pro seniorku šťastně, a to díky poctivému nálezci, kterému patří velké poděkování. Ne každý nálezce je tak poctivý, jako v tomto případě.

Jménem Policie ČR děkujeme poctivému muži za příkladné chování při nálezu cizí věci a zároveň apelujeme na občany, aby dbali zvýšené obezřetnosti a na své věci byli opatrní.

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz

17. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem