Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pod návěsem klesla krajnice vozovky

KLADENSKO - Nákladní vozidlo bude vyproštěno těžkou technikou. 

Před sedmou hodinou dnešního rána 27. října 2016 nedaleko obce Kováry na Kladensku vjel řidič nákladního vozidla s návěsem na krajnici vozovky. V nezpevněném místě pod návěsem klesla krajnice pozemní komunikace , čímž v daném okamžiku došlo k naklonění návěsu, s kterým se již řidiči nepodařilo vyjet. Vzhledem k tomu, že by mohlo dojít k převrácení návěsu, po celou dobu je místo zabezpečeno policejní hlídkou až do doby ukončení vyproštění celého nákladního vozidla těžkou technikou.

K této nešťastné události došlo neznalostí okolí místa třiceti jedna letého řidiče z kraje Vysočina, který  se zde  chtěl otočit s nákladním vozidlem. Vjetím na tuto pozemní komunikaci se dopustil přestupku v dopravě, za což mu bude udělena bloková pokuta.

Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem. Při naklonění návěsu nedošlo k žádnému poškození majetku ani ublížení na zdraví. Vzhledem k tomu, že se jedná o nefrekventovanou komunikaci, nákladní vozidlo nebrání k průjezdnosti a ani zde při možném převrácení návěsu nehrozí žádné ohrožení na životě .

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

27. října 2016

 

vytisknout  e-mailem