Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pod tíhou důkazů se přiznal

MĚLNICKO- Policisté Obvodního oddělení Mělník sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádež jedenatřicetiletému muži. 

Na základě všech zjištěných poznatků, vyhodnocení důkazů a zejména díky osobní a místní znalosti se policistům podařilo objasnit šest krádeží.

Jedenatřicetiletý podezřelý se nejdříve zaměřil na drogistické zboží. Během konce května 2016 vždy v odpoledních hodinách vstoupil do prodejny drogérie a ze stojanů odcizil parfémy a toaletní vody různých značek a bez zaplacení prošel pokladní zónou. Začátkem října 2016 se stejného jednání dopustil hned dvakrát v dalších prodejnách. Opět odešel z obchodů, tentokrát s několika vodami po holení, bez zaplacení. V prosinci se vloupal do hotelového komplexu a odnesl si pro změnu alkohol, rádio, vánoční dekoraci a kovové mince. Posledním skutkem, ke kterému se policistům přiznal, byla krádež tří mobilních telefonů z jednoho mělnického nákupního centra.

Celková škoda se vyšplhala na více než 20 000,- Kč. V minulosti byl muž již za majetkovou trestnou činnost odsouzen. Vzhledem k tomu, že se svého protiprávního jednání dopouštěl i přes to, že byl v posledních třech letech potrestán, hrozí mu nyní trest odnětí svobody ve výši šest měsíců až tři léta.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
9.2.2017

vytisknout  e-mailem