Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pod vlivem alkoholu havarovali

KLADENSKO – V neděli 15. dubna 2018 zadrželi policisté dva řidiče pod vlivem alkoholu, kteří navíc havarovali. 

První oznámení přijal v odpoledních hodinách operační důstojník na lince 158 od všímavého občana. Podle sdělení oznamovatele se v obci Buštěhrad pohyboval na čtyřkolce muž, který byl očividně pod vlivem alkoholu. Na místo byli vysláni policisté oddělení hlídkové služby, kteří v ulicích obce nalezli dvaatřicetiletého muže z Kladna, který usedl za řídítka výše uvedeného vozidla, i když před jízdou požil alkoholické nápoje. Displej přístroje ukázal hodnoty 2,34 a 2,37 promile alkoholu v dechu. Navíc zasahující policisté zjistili, že muž způsobil i dopravní nehodu, když najel na obrubník u chodníku a ze čtyřkolky spadl. Muž byl převezen k ošetření do Oblastní nemocnice Kladno a následně zajištěn.

Dalšího výtečníka, který usedl za volant pod vlivem alkoholu, řešili policisté na komunikaci mezi obcemi Slaný a Studeněves po desáté hodině večerní. Sedmačtyřicetiletý muž nezvládl řízení a vyjel mimo silnici, kde se svým vozidlem Mercedes Vito havaroval. Na místě provedená dechová zkouška ukázala, co bylo příčinou nezvládnutí řízení. Řidič nadýchal 1,23 a 1,14 promile alkoholu. Hlídkou byl vyzván k odběru biologického materiálu ve slánské nemocnici, čemuž vyhověl. Na místě mu byl navíc zadržen řidičský a technický průkaz od vozidla. Škoda byla vyčíslena na 100.000,- Kč.

Oba případy jsou šetřeny jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a mužům hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
18. dubna 2018

vytisknout  e-mailem