Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pod vlivem alkoholu je agresivní!

TRUTNOVSKO - Při posledním útoku napadl mladistvého! 

V neděli krátce po 17. hodině, ihned po činu policisté zajistili opilého devětadvacetiletého muže, kterého převezli na protialkoholní záchytnou stanici.

Policejní komisař mu rozšířil trestní stíhání z konce června 2017 dále o zločin loupež.

Obviněný muž v neděli odpoledne u jedné prodejny potravin v Žacléři napadl mladistvého, po kterém pod pohrůžkou násilí požadoval peníze, které dostal od matky na nákup.
Začátkem května 2017 ve třech případech pod vlivem alkoholu napadl dva muže kolem 20. hodiny na chodníku v Žacléři.  Z těchto důvodů proti němu bylo zahájeno trestní stíhání ze spáchání zločinu loupež, přečinu výtržnictví a z přečinu ublížení na zdraví.

Z jeho rejstříku trestů vyplynulo, že byl v roce 2010 odsouzen za opilství s nařízenou protialkoholní ambulantní léčbou. I o tři roky déle po odsouzení za přečin poškození cizí věci a za krádež mu bylo nařízeno ústavní léčení protialkoholní a protitoxikomanické. Ani po absolvování léčení se však nenapravil a alkohol požíval dál. S tím, že si byl již vědom jaký má na něho alkohol účinky! V neděli před převozem na „záchytku“ nadýchal 2,9 promile alkoholu v dechu!

Policejní komisař k rukám státního zástupce dnes ráno podal návrh na vzetí muže do vazby. Soudce Okresního soudu v Trutnově toto akceptoval a muže policisté eskortovali do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu hrozí od dvou do deseti let ve vězení.

por. Pižlová Šárka, DiS.
4. 7. 2017, 14:30

vytisknout  e-mailem