Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pod vlivem alkoholu jezdí v autě i na kole

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Jel na kole se třemi promile.  

 
Čísla zjištěných přestupků se oproti minulému týdnu navýšila téměř ve všech kolonkách. Problémoví jsou řidiči, kteří nemohou “odlepit“ nohu z plynu a tím překračují nejvyšší povolenou rychlost a řidiči telefonisté, kteří nemohou “odlepit“ telefon od ucha. S rychlostí souvisí i uložené kauce, které za uplynulý týden zaznamenáváme dvě. Alkohol za volantem je neustálým problémem, což dokazují čísla i v předešlých tabulkách.

Po alkoholovém dýchánku si sedl za volant Fiatu třiatřicetiletý muž z Uherského Hradiště 1. března ve večerních hodinách. Při průjezdu ulicí Politických vězňů v Uherském Hradišti se nevěnoval řízení tak, jak měl a zezadu narazil do stojící dodávky, ze které zrovna vystupovali lidé. Přivolaní dopravní policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která ukázala hodnotu 1,76 promile alkoholu. Muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a podle zákona mu hrozí až tříleté vězení, včetně zákazu řízení.

Alkoholem se posilnil i osmapadesátiletý cyklista, kterého zastavila dopravní hlídka v Babicích v neděli ráno pár minut po osmé. Muž zřejmě popíjel celou noc, protože měl v dechu 3,15 promile alkoholu. Nyní je podezřelý z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který ho čeká pokuta.

Hned z několika přestupků je od středy podezřelý jednačtyřicetiletý řidič Ford Transitu, který v Kunovicích na křižovatce nezastavil na červenou. Policejní hlídka muže vzápětí zastavila a začala s ním tento přestupek řešit. Při kontrole policisté zjistili, že na červenou muž nezastavil už v minulém roce. Dále se ukázalo, že u auta je propadlá technická kontrola, jsou poškozená zrcátka a světla. Řidič také neprovedl změnu v registru vozidel a nepředložil pojištění vozidla. Nyní je podezřelý z několika přestupků souvisejících se silničním provozem.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 24. 2. – 1. 3. 2012


 

24. 2. – 1. 3. 2012

17. – 23. 2. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

5

7

Řidič pod vlivem drog

1

2

Překročení maximální rychlosti

29

5

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

13

5

Nepoužití bezpečnostních pásů

12

10

Telefonování za jízdy

34

21

Špatný technický stav vozidla

19

15

Uložené kauce za přestupek v dopravě

2

0


2. března 2012, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem