Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pod vlivem alkoholu projížděl ulicemi Berouna

BEROUNSKO – Řidič posilněný alkoholem může skončit až na jeden rok ve vězení. 

Policisté obvodního oddělení Beroun v současné době prošetřují případ ohrožení pod vlivem návykových látek, z kterého je podezřelý třiapadesátiletý muž z Prahy, neboť usedl za volant v době, kdy byl posilněn alkoholem.

Jen několik minut před půlnocí ve středu 10. března 2021 zastavila policejní hlídka v Berouně osobní vozidlo tovární značky BMW X5, které projíždělo ulicemi Politických vězňů, Pražská, Slavošovská a Na Veselou. Při provádění kontrolní činnosti byl řidič vozidla vyzván k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a k dechové zkoušce. Na základě provedení dechové zkoušky byl zjištěn pozitivní výsledek na alkohol a naměřená hodnota byla ve výši 1,70 promile alkoholu v dechu.

Za toto protiprávní jednání hrozí řidiči maximální trest odnětí svobody ve výši až na 1 rok.     

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
12. března 2021

vytisknout  e-mailem