Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pod vlivem alkoholu řídila

LIBEREC – Žena pod vlivem alkoholu nereagovala na výzvy k zastavení. 

Ve čtvrtek 15. února v 02:00 hodin prováděli policisté z obvodního oddělení ve Vratislavicích běžnou hlídkovou činnost. Nedaleko benzinové čerpací stanice v centru města si všimli zaparkovaného vozidla, ve kterém za volantem seděla mladá žena. Jakmile projeli policisté okolo vozu, žena nastartovala a vydala se opačným směrem. Muži zákona pojali podezření, že není vše úplně v pořádku a rozhodli se řidičku a vozidlo Dacia zkontrolovat. I přes opakované pokyny k zastavení žena za volantem nereagovala a pokračovala dále ve směru do centra. Po několika minutách ignorování pokynů k zastavení odbočila žena na parkoviště k obchodnímu domu, kde své vozidlo odstavila. Odmítala však vůz opustit a před policisty se uzamknula. Uvedla, že s hlídkou odmítá jakkoli spolupracovat. Po několika minutách, kdy v automobilu střídavě usínala a opět se probouzela, ji policisté přesvědčili o tom, aby otevřela dveře. To už na místo byla přivolána také rychlá zdravotnická pomoc. Policisté se totiž obávali, že by žena mohla mít zdravotní problémy, neboť na místě spolujezdce byla jak nedopitá lahev alkoholu, tak také léky.
Žena z Liberce byla okamžitě převezena do zdravotnického zařízení, kde u ní kromě jiného byla také provedena orientační dechová zkouška ke zjištění alkoholu v dechu. Přístroj opakovaně vykázal hodnoty téměř jeden a půl promile.

Po lékařském vyšetření policisté mladé řidičce ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.

 
23. února 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem