Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu

KLADENSKO – Za jízdu v podnapilosti spojenou s nehodou hrozí maximální trest až 3 roky za mřížemi. 

Na linku 158 třicet minut po půlnoci dne 14. dubna 2021 oznámil muž, že havaroval s vozidlem tovární značky Škoda Octavia v Kladně.

Na místo ihned vyjela policejní hlídka. K dopravní nehodě došlo kolem třiadvacáté hodiny v ulici J. Seiferta, kdy sedmatřicetiletý řidič pravděpodobně nezvládl řízení a narazil se svým vozem do zde zaparkovaného vozidla značky Dacia Logan. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že oznamovatel, který způsobil dopravní nehodu byl pod vlivem alkoholu, neboť provedením dechové zkoušky byl výsledek pozitivní a naměřená hodnota byla ve výši 1,87 promile alkoholu v dechu.

Policisté nyní případ prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento skutek hrozí podezřelému řidiči maximální trest odnětí svobody až na 3 roky.

Téhož dne po půlnoci policisté obvodního oddělení Stochov zastavili ke kontrole na silnici II. třídy č. 236 osobní vozidlo Škoda Octavia v katastru obce Kačice, jedoucí ve směru k obci Smečno. Policejní hlídkou byl řidič vyzván k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a k testu na přítomnost návykových látek. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem vozidla je devětadvacetiletý muž ze Slánska, u kterého byl pozitivní výsledek na drogy. Následně se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v kladenské nemocnici.

Případ je taktéž prošetřován jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Pachateli za tento skutek hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši až na 1 rok.


 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
16. dubna 2021


 

vytisknout  e-mailem