Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu

CHEBSKO – Narazil do čtyř zaparkovaných vozidel. 

Chebští dopravní policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky dvacetiletému muži z Chebska.

Ten měl dne 18. ledna kolem osmé hodiny ranní řídit osobní vozidlo značky BMW v Chebu po ulici Smetanova, kdy v důsledku nezvládnutí řízení vozidla měl přejet do protisměru a narazit do čtyř zde zaparkovaných vozidel, které tímto poškodil.

Po příjezdu policejní hlídky se dvacetiletý muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1 promile. Z tohoto důvodu mu byla zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz. Dále s ním policisté provedli orientační test na přítomnost návykových látek, který vyšel negativní.  Poté byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, kterému se podrobil. Naštěstí při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku téměř 300 000 Kč.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

mjr. Bc. Kateřina Pešková
8. 2. 2022

Odkazy do noveho okna

Místo DN

Místo DN 

Detailní náhled

Místo DN

Místo DN 

Detailní náhled

Místo DN

Místo DN 

Detailní náhled

Místo DN

Místo DN 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem