Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pod vlivem drog ohrožoval ostatní řidiče

LIBEREC - Ve čtvrtek 14. dubna 2016 odpoledne zastavila hlídka z oddělení silničního dohledu 30letého řidiče, který během jízdy v Horním Růžodole ohrožoval ostatní řidiče.  

Řidič ve vozidle Škoda Octavia na sebe ve čtvrtek 14. dubna 2016 krátce po půl jedné odpoledne upozornil v Liberci, když projížděl ulicemi v Horním Růžodole. Řidič během své jízdy ohrožoval protijedoucí vozidla, kdy nerespektoval dopravní značení a nedal přednost v jízdě ostatním řidičům jedoucím po hlavní komunikaci. Vozidlo zastavila předepsaným způsobem hlídka z oddělení silničního dohledu v ulici Rovná, kdy předtím si to vozidlo brázdilo ulicemi Švermova a Uralská. Poté, co byl řidič policisty vyzván k podrobení se testu na přítomnost návykových látek v těle přístrojem DrugWipe 5S, bylo hned jasné, proč jel tak nezodpovědně. Test byl pozitivní a ukázal na přítomnost pervitinu a marihuany v těle. Následně se musel za své jednání řidič zpovídat na obvodním oddělení Liberec - Vápenka, kde byl zároveň vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. To však řidič odmítl. 

Kromě toho, že se řidič dopustil přestupků na úseku dopravy, policisté již v dané věci zahájili i úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "Ohrožení pod vlivem návykové látky", za který mu hrozí roční vězení. 
 

15.4.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem