Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pod vlivem drog způsobil dopravní nehodu

Praha venkov – VÝCHOD – Zdrogovaný řidič osobního vozidla boural v Klecanech, přestože měl vysloven platný zákaz řízení. 

Dopravní policisté z Prahy venkov – Východ řešili 16. října v půl sedmý ráno dopravní nehodu, kterou zavinil řidič pod vlivem drog. V obci Klecany vjel v ulici Do Klecánek do protisměru a naboural do plastové popelnice a oplocení pozemku. Naštěstí při jeho bezohledné a neukázněné jízdě nebyl nikdo zraněn.

Během zajišťování místa nehody se jednačtyřicetiletý řidič podrobil orientačnímu testu, který u něho prokázal pozitivní přítomnost návykových látek. Kromě toho řidič nerespektoval platné rozhodnutí správního orgánu, který mu uložil zákaz řízení všech motorových vozidel do 28. října 2018.

Nyní mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny může být uložen trest odnětí svobody až na dva roky. Přitěžující okolností je pro něho odmítnutí lékařského vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu pro přesné určení množství návykových látek v těle.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
2.11. 2018

vytisknout  e-mailem