Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pod vlivem drogy řídila

MOST - V autě měla spolujezdce i své dítě; Z tratě odcizili šrouby; Recidivista skončil ve vazbě 

 Užila extázi, pervitin i jointa marihuany

Třiadvacetiletá žena řídila tento týden své vozidlo pod vlivem drogy. Zjistili to mostečtí policisté, kteří u řidičky z Rakovnicka provedli při silniční kontrole v odpoledních hodinách přímo v centru města Mostu test na drogy. Ten byl pozitivní na přítomnost metamfetaminu. Motoristka se podrobila lékařskému vyšetření a odběrům. Řidička nebyla v autě sama, měla tři spolujezdce, dva muže a své nezletilé dítě. Policistům uvedla, že před nějakou dobou v několika dnech užila několik odlišných drog. Policejní inspektor ženě na základě výsledků šetření sdělil podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidička přišla o řidičák a možnost pokračovat v jízdě. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.


 

Z používané trati vyšroubovali šrouby u kolejnic

Litvínovští policisté sdělili podezření z přečinu krádeže dvěma mužům ve věku 28 a 25 let z Litvínova. Ti se v úterý vydali na lup za barevnými kovy, které hodlali zpeněžit ve sběrně. Vybrali si kolejovou vlečku mezi Litvínovem a Hamrem. V odpoledních hodinách tam z kolejí odcizili spojovací materiál. Z kolejnic vyšroubovali šrouby na trati 50m dlouhé. V tašce, kterou měli s sebou, skončily kovové předměty o hmotnosti 39 kilogramů. Ty však dvojice nakonec neodnesla. Na místě je přistihla policejní hlídka. I když pachatelé po příchodu strážníků na místo vzali do zaječích, byli nakonec zadrženi. Jak policisté zjistili, oba muži nejsou v oboru žádní nováčci a za krádež byli již trestaní.


 

Recidivista skončil opět za mřížemi

Ve vazbě skončil 21letý muž z obce na Mostecku. Jedné zimní noci se vydal do Mostu a v ulici poblíž centra Mostu se vloupal za použití násilí do zaparkovaného osobního vozidla Ford Mondeo. Z něj odcizil zabudované autorádio značky Panasonic. Autorádio u něj zajistili kriminalisté, kteří podezřelého pachatele zadrželi následující den doma. Pachatel nejprve policistům tvrdil, že autorádio neukradl, ale dostal ho od nějakého muže jako zástavu. Policie nakonec pravdu odhalila a zloděje obvinila z přečinu krádeže vloupáním. Obviněný muž, který byl naposledy loni odsouzen pro trestný čin krádeže a čelí obvinění z několika krádeží vloupáním, skončil v policejní cele s návrhem na uvalení vazby. Tam byl nakonec tento týden eskortován. Poškozenému motoristovi lapka zanechal škodu ve výši 4 tisíc korun.


 

Příznivé počasí se odrazilo na poklesu nehod

Mostecká dopravní policie v loňském prosinci zaznamenala pokles dopravních nehod. Zatímco v roce 2010 policie šetřila v prosinci 96 střetů v dopravě, v loňském prosinci jich bylo jen 83. Na nehodovosti se zřejmě podepsalo příznivé počasí bez větší sněhové nadílky. Jedna osoba zemřela a 14 účastníků vyvázlo s lehkým zraněním. Hmotné škody přesáhly částky 3 500 tisíc korun. V Mostě řidiči havarovali ve 38 případech, v Litvínově policie šetřila 14 kolizí. Na silnicích I. třídy došlo k 19 haváriím. Nejčastěji řidiči porušili stanovenou rychlost a nedali přednost v jízdě. Ve třech případech před auta do jízdní dráhy vběhla lesní zvěř. Od 18 nehod motoristé ujeli. Ve dvou případech řidičům koloval v dechu alkohol, jeden měl pozitivní test na drogy. Bouralo se hlavně odpoledne a nejvíce nehod bylo ve středu. Výrazný podíl na nehodovosti měli řidiči osobních vozidel.


 

Dal si pár piv a poté klidně řídil auto

Přes jedno promile v dechu měl 27letý řidič ze středních Čech, kterého včera v obci Litvínov kontrolovali v silničním provozu policisté hlídkové služby. Silniční kontrola proběhla krátce před půlnocí a policisté u motoristy provedli opakovaně dechovou zkoušku na alkohol. Byla pozitivní. Muž se po výzvě podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Policisté mu poté zajistili řidičský průkaz, další jízdu zakázali a nakonec mu vyslovili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Místo dvou kol dvě cihly

Nepříjemné překvapení čekalo tento týden majitele osobního vozidla v zástavbě rodinných domků v Mostě. Když přišel ráno k autu, zjistil, že u vozidla chybí dvě přední kola včetně zimních pneumatik. Zloděj ukradl i poklice u zbývajících dvou kol. Navíc z nádrže, u které navrtal otvor, odčerpal lapka kolem padesáti litrů motorové nafty. Pod chybějící kola podnikavec položil dvě cihly. Poškozený majitel krádež ohlásil mosteckým policistům a škodu předběžně odhadl na částku 10 tisíc korun.


 

Mladík vytrhl dívce z ruky mobil a pak utekl

Poblíž centra města Mostu byla v úterý kolem 18.30 hodiny okradena jedna mladá slečna. Šla po chodníku od Luny směrem k Prioru a četla si na svém mobilu SMS. Toho využil neznámý poberta, který přistoupil k dívce, mobil jí vytrhl z ruky a poté z místa utekl. Po mladíkovi, který odcizil mobil v hodnotě 1 500 korun, nyní pátrají mostečtí policisté.


 

Vůz někdo během 45 minu vykradl

Tučný lup si odnesl z osobního vozidla neznámý zloděj. Auto zaparkoval jeho majitel tento týden ve večerních hodinách u jedné mostecké restaurace. Po 45 minutách se k vozidlu vrátil a čekalo ho nemilé zjištění. Vůz byl poškozen a ze zavazadlového prostoru zmizely fotoaparáty, dalekohled a autorádio, vše dosud zabaleno v originálních obalech. Poškozený motorista vyčíslil hmotnou škodu na částku 18 tisíc korun a obrátil se na policii.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 12. ledna 2012


 

vytisknout  e-mailem