Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pod záminkou okrádali majitelé bytů

SOKOLOVSKO – Hrozí jim až desetiletý trest odnětí svobody. 

Sokolovští kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody 21 leté ženě ze Sokolovska a dále sdělili obvinění ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a zvlášť závažného zločinu loupeže 25letému muži ze Sokolovska.
 
Na začátku listopadu roku 2013 v Habartově, po předchozí vzájemné domluvě, měla 21letá obviněná žena přistoupit ke dveřím bytu 73 letého muže. Pod záminkou podepsání petice měla vstoupit se svolením poškozeného do jeho bytu, kde využila jeho snížené pohyblivosti a odcizila mu z peněženky finanční hotovost kolem 6 000 korun. 
 
O tři dny později se obviněný muž k bytu poškozeného seniora vrátil.   Poškozený měl pootevřít dveře a vyzvat muže k odchodu. Ten, ale vložil nohu do dveří a i přes odpor poškozeného násilím vnikl do jeho bytu a z peněženky mu měl odcizit finanční hotovost kolem 1 000 korun.
 
V dalším případě měl v půlce května letošního roku obviněný pod záminkou prodeje oblečení oslovit v Habartově 36 letou ženu, která se s ním bavila z otevřených dveří svého bytu. Poškozená na chvíli odešla do bytu a obviněný využil pootevřených dveří a z odložené kabelky jí měl odcizit finanční hotovost kolem 10 000 korun.
 
O necelý týden později měl opět v Habartově pod záminkou, že přináší nákup manželky dalšího poškozeného 81letého seniora vstoupit do bytu. Tomu měl tvrdit, že si jeho žena od něho půjčila peníze na nákup a společně čekali na její příchod. Obviněný opět využil situace a z uzamčené pokladničky měl odstranit zámek a odcizit kolem 9 000 korun.
 
Obviněný muž se jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen trestním příkazem Okresního soudu v Sokolově pro přečin krádeže. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ten si na rozhodnutí počká v policejní cele.
 
Svým jednáním způsobili celkovou škodu předběžně odhadnutou na částku necelých 27 000 korun. V případě prokázání viny hrozí obviněné ženě až dvouletý trest odnětí svobody a obviněnému muži až desetiletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Kateřina Krejčí
28. 5. 2014
 

vytisknout  e-mailem