Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pod záminkou výhodného prodeje okradl seniora

Karvinsko - buďte maximálně opatrní při jednání s neznámými osobami 

Koncem minulého týdne vstoupil do neuzamčeného domu na Karvinsku neznámý muž a nemocnému starému pánovi, který se nacházel v kuchyni, nabízel k prodeji deky. Chtěl za ně 500 korun. Senior souhlasil. Z kuchyňské skříňky vytáhl patnáct tisíc korun, většinou ve dvoutisícových bankovkách. Neznámý řekl, že peníze rozmění a zbytek mu přinese. Bankovky si tedy vzal, odešel a již se nevrátil.

Na základě oznámení zahájili policisté obvodního oddělení úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, kterého se mohl dopustit dosud neznámý pachatel. V rámci prověřování provádějí výslechy svědků a vyhodnocují zajištěné stopy.

V této souvislosti policisté opětovně apelují na veřejnost, převážně na seniory, aby byli maximálně opatrní v jednání s neznámými osobami. Nepouštějte je do svého soukromí. Buďte neoblomní, nenechejte se přesvědčit o výhodnosti nákupu či nabídnuté služby. Rázně jim dejte najevo, že o jejich nabídku nemáte zájem. A pokud už se k vám pod nějakou záminkou vetřou, neukazujte, kde máte úspory, nesvěřujte jim peníze. Slušně, ale důrazně je vykažte ze svého obydlí, případně volejte policii na linku 158.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
13. 8. 2024

vytisknout  e-mailem