Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podával alkohol dětem

TEPLICE - Nezletilý kvůli němu skončil v nemocnici; Řídil pod vlivem...  

Podával alkohol dětem
     Až rok vězení hrozí 20letému muži, kterého policisté prověřují jako podezřelého ze spáchání přečinu podání alkoholu dítěti. Z několikaměsíčního vyšetřování vyplynulo, že během letních prázdnin v několika případech podal osobám mladším 15 let alkoholické nápoje, konkrétně víno.
     Zatímco část jeho jednání bude ve správním řízení projednávat příslušný úřad jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, jeden skutek byl kvalifikován jako trestný čin.
     Muž je podezřelý, že koncem srpna loňského roku u dětského hřiště na Písečném vrchu nutil nezletilého chlapce pít víno a to v takovém množství, že mu způsobil akutní intoxikaci alkoholem, se kterou byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice. Prosetičtí policisté mu již sdělili podezření z přečinu podání alkoholu dítěti, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.

Řídil pod vlivem
     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 32letý muž, který řídil osobní vozidlo pod vlivem alkoholu. Při dopravní kontrole mu policisté naměřili 1,7 promile alkoholu v dechu, navíc muž není držitelem oprávnění k řízení motorových vozidel na pozemních komunikacích. Noc strávil v policejní cele a ráno si převzal sdělení podezření z přečinu, za který může strávit až rok ve vězení.

 

Zničil telefonní automat
     Dlouhá léta ve vězení může strávit vandal, který v Bílině zničil telefonní automat. Do otvoru sloužícího k odebrání vrácených mincí zasunul zábavní pyrotechniku, důsledkem jejíž následné exploze došlo k vytržení přední desky přístroje. Ten se tak stal nefunkčním, policisté případ kvalifikovali jako trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a po pachateli, kterému v krajním případě hrozí až šestileté vězení, intenzivně pátrají.

Vykradený sklep
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Krupce vykradl sklepní prostory v panelovém domě. Z kóje, do které se vloupal, si podle poškozeného strunovou sekačku, vrtačku, sadu nářadí a další věci v celkové hodnotě přes šest tisíc korun. V případě dopadení hrozí zloději trestní stíhání pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, ze které trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Zloděj navštívil garáže
     Dvě řadové garáže v Bílině vykradl zatím neznámý zloděj. Po překonání zámků vnikl dovnitř a odcizil sadu disků z lehkých slitin s pneumatikami, nabíječku autobaterií, elektrický vařič, přenosnou kameru a další věci za téměř 18 tisíc korun. Pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu za přečin krádeže až dvouleté vězení.


Teplice, 5. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem