Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podávání alkoholu mládeži na Náchodsku

Výsledky jsou znepokojující, kontroly budou pokračovat 

policie-nápis na zádechV sobotu 18. 12. 2010 v deset hodin večer zahájili náchodští policisté  bezpečnostní akci zaměřenou  na dodržování zákazu prodeje alkoholických nápojů mladistvým osobám. První kontrolu provedli v  jedné provozovně v Polici nad Metují. Provedené dechové zkoušky odhalily u devatenácti  mladistvých osob požití alkoholu. Nejvíce nadýchala sedmnáctiletá dívka, které se na displeji objevila hodnota 2,02 promile alkoholu. Nejmladším provinilcem byl čtrnáctiletý chlapec. Tomu přístroj naměřil 0,38 promile.
Po provedení šetření policisté předali provinilce v pořádku jejich rodičům nebo zákonným zástupcům.

Další kontroly se konaly ve třech restauračních zařízení v Náchodě. Zde policisté nezaznamenali ani jeden případ, kdy by byl porušen zákon.

Přestože  je neustále veřejnost upozorňována na   skutečnost, že osobám mladším 18 let je podávání alkoholu zakázáno, některým provozovatelům diskoték a restaurací to zřejmě  stále nic neříká. Za přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi hrozí tomu, kdo alkohol osobám mladším 18 let podal, peněžitý trest. Provozovateli zařízení hrozí rovněž peněžitý trest a v krajním případě i zákaz činnosti.

Výsledek akce je velmi znepokojující, proto budou podobné kontroly na celém území Náchodska v nepravidelných intervalech i nadále pokračovat.
Libuše Holá
20. 12. 2010

vytisknout  e-mailem