Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poděkování za podporu po zemřelém policistovi . . .

KRAJ - Krajský ředitel spolu s Křesťanskou policejní asociací předal finanční šek manželce kolegy, který zemřel v 48 letech. 

Dne 7. ledna 2022 vyhlásil krajský ředitel středočeské policie, brigádní generál Václav Kučera, za podpory Křesťanské policejní asociace, v čele s plukovníkem Jiřím Ignácem Laňkou, finanční sbírku na podporu pozůstalé rodiny, do jejichž života neočekávaně
a velmi dramaticky zasáhl covid-19.

Tato nemoc postihla na sklonku listopadu 2021 našeho kolegu, pprap. Romana Stehlíka, dopravního policistu z Územního odboru Benešov. Do té doby zdravý a vitální člověk musel být z důvodu zhoršení zdravotního stavu převezen do nemocnice, kde byl uveden do umělého spánku. Bohužel, po pěti dnech svůj boj o život s touto nemocí prohrál. Krátce před Vánoci tak rodina přišla o manžela, děti o obětavého otce a středočeská policie o dobrého policistu, kolegu. Bylo mu pouhých 48 let . . . 01

Ze dne na den se tak rodina dostala do velmi náročné a tíživé životní, ale i finanční situace, kdy manželka pana Stehlíka zůstala sama i na péči o 15letého syna, který z důvodu souběhu několika vážných onemocnění vyžaduje maximální péči, kvůli které si za současných podmínek nemůže dovolit pracovat na plný úvazek.

Na tuto pro rodinu náhlou a zcela zásadní situaci reagoval ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, generál Václav Kučera, vyhlášením veřejné sbírky, která byla ukončena k 31. březnu 2022. Finanční dary zasílali policisté a občanští zaměstnanci z celé České republiky, složky IZS, úředníci Středočeského kraje a mnoho dalších.

V těchto dnech předal generál Václav Kučera, spolu s policejním kaplanem, plukovníkem Jiřím Ignácem Laňkou, pozůstalé manželce paní Daně Stehlíkové, vybranou částku. Ta činila neuvěřitelných 798 435 korun.

„Chtěl bych všem, kteří jste na sbírku přispěli, skutečně velice moc poděkovat. Sami jsme nečekali, že to bude tak vysoká částka. Je vidět, že kolegové drží při sobě a moc si vážím vaší sounáležitosti a ochotě pomoci rodině, které se odchodem našeho kolegy, naprosto změnil život, a to ve všech ohledech. Opravdu moc děkuji,“ sdělil generál Václav Kučera.

Finanční šek si převzala na Krajském ředitelství policie Středočeského kraje vdova po zemřelém Romanu Stehlíkovi, paní Dana Stehlíková, která neskrývala dojetí. „Je to pro nás pořád velmi těžké a citlivé. Stále si nechci uvědomit, že už tu s námi manžel není a nebude. Byl tak mladý, měli jsme spoustu plánů, ale hlavně jsme na péči o syna byly dva. Moc nám chybí, těžko se s tím smiřuji. Ale vám všem moc děkuji za tu finanční podporu. Pro nás je to opravdu velká částka, tohle jsem vůbec nečekala. A moc si vážím toho, že manžel pracoval u ‚firmy‘ jako je policie, které nejsou jejich zaměstnanci lhostejní a zajímají je osudy rodin i v těchto situacích. Děkuji vedení středočeské policie a všem, kteří jste nás finančně podpořili.“

Finanční prostředky vybrané v rámci veřejné sbírky byly v den předání šeku zaslány na účet paní Dany Stehlíkové.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
13. dubna 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem