Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podezřelá žena vytáhla pistoli na obranu svého komplice

Podezřelý muž z místa utekl, policisté ho ovšem za několik hodin dopadli. Dvojice skončila ve vazební věznici. 

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu pracují od 11. září na případu vloupání do vozidla ve Francouzské ulici, které skončilo rvačkou s majitelem. Kolem patnácté hodiny vyslal operační důstojník policisty do pražských Vršovic ke rvačce osob. Tam měl majitel vozidla značky Volvo napadnout muže, který se mu právě vloupal do auta.
 
Majitel vozidla měl zaparkovat před tamním butikem a šel nakupovat do obchodu. Po chvíli však uslyšel zvuk rozbíjeného skla, vyběhl proto ven a u svého auta viděl stát neznámého muže, který se nakláněl přes rozbité okno u spolujezdce a prohrabával věci. U něho stála žena a hlídala okolí. Když ale majitel auta chytil zloděje, proběhla následně rvačka a dvojice upadla na zem. V tom přiběhla ke dvojici žena, která sebrala ze země pistoli svého přítele a křičela, že pokud jejího partnera okamžitě nepustí, bud střílet kolem sebe. Ten pak využil šoku majitele, nastříkal mu slzný plyn do obličeje a společně se dali s přítelkyní na útěk.
 
Majitel se ovšem nenechal zastrašit a se zraněným kolenem je pronásledoval až do ulice Budečská, kde se mu ženu podařilo doběhnout. Společně se strážníkem v civilu ji poté předali do rukou policistů. Kriminalisté ze čtvrtého policejního obvodu si pak celý případ převzali a vyšetřovatel jednatřicetiletou ženu obvinil z trestného činu vydírání. Za tento skutek ji hrozí až osmileté vězení. Kriminalisté rovněž podali návrh na uvalení vazby, který soudce akceptoval.
 
Přestože podezřelý muž z místa utekl, kriminalistům se ho podařilo ve spolupráci s kolegy ze speciální pořádkové jednotky zadržet v jednom z bytů v Roháčově ulici na Praze 3. Asi jednu hodinu po půlnoci tak policisté zadrželi dvaatřicetiletého muže, který už je v současné chvíli obviněný z trestných činů krádeže vloupáním, těžké újmy na zdraví ve stádiu pokusu, výtržnictví a vydírání. Obě drogově závislé osoby nakonec skončily ve vazební věznici a v současné chvíli čekají na rozsudek soudu.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 26. 9. 2013
Odkazy do noveho okna

Muž - celá postava

Muž - celá postava 

Detailní náhled

Muž - trojdílka

Muž - trojdílka 

Detailní náhled

Nářadí

Nářadí 

Detailní náhled

Poškozený vůz

Poškozený vůz 

Detailní náhled

Zajištěná zbraň

Zajištěná zbraň 

Detailní náhled

Zajištěný sprej

Zajištěný sprej 

Detailní náhled

Žena - celá postava

Žena - celá postava 

Detailní náhled

Žena - trojdílka

Žena - trojdílka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem