Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Podezřelého cestujícího odzbrojila prvosledová hlídka

ČESKOLIPSKO - Ozbrojený mladík přicestoval do České Lípy vlakem. 

Včera krátce po 22. hodině přijalo operační středisko Krajského ředitelství policie Středočeského kraje prostřednictvím tísňové linky 158 informaci o tom, že se na vlakovém nádraží v Bakově nad Jizerou pohybuje po nástupišti mladý muž se střelnou zbraní v ruce. Podle volajícího tam k žádnému incidentu nedošlo a mladík, na kterého upozornil, na nikoho nemířil a ani ze zbraně nevystřelil.

Policisté z Mladoboleslavska na tuto informaci samozřejmě okamžitě reagovali a vyjeli na místo, ovšem podezřelý mladík mezi tím odjel vlakem směrem na Českou Lípu. Středočeské operační středisko  proto požádalo o součinnost  liberecké  krajské ředitelství policie. Vzhledem k tomu, že se ve vlaku směřujícím na Českou Lípu zdržoval ozbrojený muž, vyslalo operační středisko Krajského ředitelství policie Libereckého kraje na vlakové nádraží nejen policisty obvodního oddělení v České Lípě, ale také speciálně vyškolené a vyzbrojené policisty z prvosledové hlídky. Ti pak v České Lípě obsadili vagon, ve kterém se podezřelý nacházel a s namířenou pistolí ho přiměli, aby s nimi spolupracoval. Při osobní prohlídce pak u něj zajistili plynovou pistoli se zásobníkem, ve kterém byl jeden náboj. Jednalo se o 19letého mladíka z Královéhradecka, který do České Lípy přijel údajně za prací. To, že manipuloval se zbraní na nástupišti vlakového nádraží v Bakově nad Jizerou,  nepopíral. Uvedl, že se ve večerních hodinách, kdy čekal na další spoj, na nádraží necítil bezpečně,  a proto demonstrativně nosil plynovou pistoli v ruce. Konkrétně měl mít strach z jedné skupinky lidí.

Tentokrát se tedy nakonec nejednalo o nebezpečného ozbrojence na veřejnosti, nicméně policisté k přijatému oznámení přistupovali velmi obezřetně s cílem v co možná nejkratším čase podezřelou osobu zajistit a odzbrojit. S ohledem na tragické události ve světě z loňského, ale také už i  letošního roku, nemohou žádné,  byť jen potenciální riziko podcenit.

 

4. 1. 2017
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem