Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podezřelého muže zachytily kamery

PRAHA VENKOV - JIH - Pokud ho poznáváte, ozvěte se prosím policistům z Jesenice. 

Policisté z obvodního oddělení Jesenice pátrají po totožnosti muže na kamerovém záznamu, kterého zachytily kamery při krádeži v restauraci v Průhonicích. Dosavadním šetřením se bohužel nepodařilo muže ztotožnit, proto se policisté obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc.

Neznámý muž využil nepozornosti zákazníka restaurace, který si odložil tašku na židli vedle sebe. Když zákazník večeřel a na svou tašku v tu chvíli nedával pozor, neznámý muž přistoupil blíže a tašku si po chvíli schoval pod bundu a z restaurace následně odešel.
Kromě vyšší finanční hotovosti v řádu několika set tisíc korun bylo v tašce i 5 platebních karet.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což může hrozit až 5letý trest odnětí svobody.

Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte nebo máte jakékoliv důležité poznatky, které by policistům pomohly s objasněním celé události, ozvěte se prosím policistům OOP Jesenice na tel. číslo 974 882 770 nebo na linku 158.
Podle informací, které policistům poskytli zaměstnanci restaurace k neznámému muži se pravděpodobně jedná o cizince, protože hovořil špatně česky.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
4. července 2024

vytisknout  e-mailem