Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podezřelého policisté zadrželi

Soud nařídil vazbu  

     Šestadvacetiletého muže zadrželi 15. ledna v Čerčanech policisté z místního obvodního oddělení. 
    

     Zadržený je podezřelý ze spáchání několika trestných činů. V nočních hodinách ze 6. na 7. října loňského roku rozbil okno u novinového stánku v Benešově, vnikl dovnitř a odcizil 54 kartonů cigaret různých značek, doutníky, 16 pytlíků tabáku a drobné mince v hodnotě dvou tisíc korun. Svým jednáním způsobil škodu ve výši čtyřiceti tří tisíc korun.
 

     O pár dní později se v Benešově vloupal do dřevěného domku, který slouží jako stánek s občerstvením. Nejdříve se pokusil vypáčit okno. To se mu ale nepodařilo, proto vysadil okénko na pravé straně domku a vnikl dovnitř. Přeřezal plastové hadice chladícího zařízení na pivo a tyto i s pípou odcizil. Dále odcizil šest prázdných sudů, čímž poškozené firmě způsobil škodu ve výši čtyřiceti tisíc korun. 
 

     V polovině listopadu pak s komplicem vnikli přes poškozené oplocení na pozemek areálu firmy v Chotýšanech, kde pomocí přineseného a na místě nalezeného nářadí překonali visací zámek od plechového přístavku. Poté vypáčili plechové dveře do dílny, do které vnikli, tuto prohledali a nic z ní neodcizili. Dle se pokusili vniknout do další budovy skladu, což se jim však nepodařilo, neboť byli vyrušeni hlídkou policistů a z místa utekli.
 

     Policejní komisař zadrženého muže obvinil z trestného činu krádeže a podal návrh na jeho umístnění do vazební věznice. Soudkyně benešovského soudu jeho žádosti vyhověla a policisté obviněného 16. ledna eskortovali do pražské vazební věznice.
 

vytisknout  e-mailem