Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - Podezřelého z pokusu vraždy policisté na místě zadrželi

KRAJ - Žena byla ve vážném stavu převezena do nemocnice. 

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Středočeského kraje obvinili v souvislosti s napadením ženy z pondělního rána 38letého muže, a to ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu podle § 140 odst. 2 trestního zákoníku.

Obviněný muž je stále v policejní cele a kromě zahájení trestního stíhání podali policisté podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vyšetřovací vazby, a to pro všechny tři vazební důvody. O ní bude soudce rozhodovat během středy, 24. července 2024.

Kriminalisté v dané věci provádějí další potřebné procesní úkony trestního řízení a rovněž zjišťují motiv jednání obviněného muže. Zraněná žena je i nadále v kritickém stavu v péči lékařů Krajské nemocnice Liberec. 


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
23. července 2024

_________________________________________________________________________________________________________________

Dnes, kolem 4. hodiny ranní, vyjížděly policejní hlídky společně se zdravotníky do jedné z obcí na Mladoboleslavsku, kde došlo k násilnému trestnému činu.

Podle prvotních zjištění mělo dojít k incidentu mezi partnery, 38letým mužem a 34letou ženou, při kterém měl muž partnerce způsobit bodnořezná poranění. Ženu si ve vážném stavu převzala do péče zdravotnická záchranná služba, která ji transportovala do nemocnice, podezřelého 38letého muže zadrželi policisté na místě.

Celý případ si vzhledem k jeho závažnosti převzali krajští kriminalisté, kteří v současné době zjišťují veškeré okolnosti případu, provádějí potřebné procesní úkony a skutek prověřují pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu.

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
22. července 2024

vytisknout  e-mailem