Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podezřelého zadrželi na místě

CHOMUTOVSKO - V opilosti řádil v bytě i na ulici; Krást přijel na kole. 

Minulý týden přijali chomutovští policisté ve večerních hodinách během chvíle dvě různá oznámení, která spolu zdánlivě nesouvisela. Jedno z nich se týkalo rámusu v jednom z bytů panelového domu v ulici Marie Pujmanové, odkud měla oznamovatelka slyšet mimo jiné hlasité rány. Na linku 158 se chvíli poté obrátili i lidé z ulice Blatenská s tím, že se tam má pohybovat nějaký agresivní a silně opilý muž, který převrací kontejnery, kope do dopravních značek a dělá rámus. Na místo vyrazili policisté, kteří podezřelého zadrželi a umístili do cely. Jak ukázala dechová zkouška, muž měl v sobě kolem 1,8 promile alkoholu.

Policisté brzy zjistili, že obě události spolu souvisí. Jak v bytě, tak poté i v ulici Blatenská, totiž řádil právě tento zadržený muž. Ten měl nejdřív v bytě u své družky popíjet pivo a rum a pak po hádce s ní poškodit troje interiérové dveře tohoto bytu. Poté se rozhodl jít ven, přitom však měl ve vstupním vestibulu domu prokopnout křídlo dřevěných dveří. O pár minut později se jeho běsnění přesunulo do ulice Blatenská, kde měl na zem povalit dopravní značku, na několika místech převrátit přenosné dopravní značení, několik kontejnerů na odpad a dokonce i mobilní toaletu TOI TOI. Podle vlastních slov si kvůli opilosti ze svého řádění téměř nic nepamatoval. Způsobené škody byly předběžně vyčísleny v součtu na více než 24 tisíc korun.

Jako důsledek jeho chování policisté tomuto 28letému muži sdělili podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví. Soud by ho v případě uznání viny mohl potrestat až dvouletým odnětím svobody.

Krást přijel na kole

Na kole si pro svůj úlovek podle policistů přijel 42letý muž z Chomutovska.

Koncem února se na policii obrátila obsluha benzinové čerpací stanice v Chomutově s tím, že jim tam neznámý pachatel v odpoledních hodinách odcizil dvě balení motorového oleje v celkové hodnotě 1.300 korun. Muž měl k benzince přijet na kole a oleje sebrat z prodejního boxu umístěného venku před prodejnou ve chvíli, kdy byla obsluha stanice zaneprázdněna a nestačila tak na jednání muže zareagovat.

Policisté se krádeží začali zabývat a brzy měli jasno. Jako podezřelého ustanovili zmíněného muže, kterého díky jeho trestní minulosti dobře znají. Tento recidivista byl teprve na začátku letošního února propuštěn z věznice, kde si odpykával trest za dřívější majetkové delikty. Tento týden mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Soud by ho tak mohl s ohledem na jeho předchozí potrestání poslat znovu za mříže až na tři roky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 16. března 2022

vytisknout  e-mailem