Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podezřelého ze dvou krádeží za pár hodin dopadli policisté

BEROUNSKO - Jen pár měsíců plnoletý muž může skončit na 3 roky za mřížemi. 

Berounským policistům se podařilo velmi rychle dopadnout podezřelého muže z krádeže. K celé události došlo včera, 12. července 2023, v ranních hodinách v obci Karlštejn a již odpoledne putoval do zadržovací cely.

Osmnáctiletý podezřelý mladík měl nejprve před 10. hodinou ranní obcházet zaparkovaná vozidla poblíž vlakového nádraží a následně do jednoho z vozidel vniknout. Pravděpodobně chtěl z vozidlem z místa ujet, to se mu ale nepodařilo, byl vyrušen a z místa utekl.

Záhy se vydal do nedalekého kempu. Využil chvilkové nepřítomnosti 79leté seniorky, která si na verandu pronajaté chatky položila snídani a mobilní telefon. Když si odskočila zalít čaj, podezřelý využil její nepřítomnosti a odcizil odložený mobil i se snídaní. U krádeže byl ale zpozorován svědkem, který seniorce celou událost popsal a spolu s popisem pachatele předal informace na linku 158.

Policisté zjistili, že podle popisu se jedná o stejného muže a započala pátrací akce, do které se zapojilo několik policejních hlídek ve spolupráci s městskou policií. Starostou Karlštejna byl podezřelý muž zpozorován v odpoledních hodinách na cestě směrem k hradu. Tam jej následně zadrželi policisté a muž putoval do policejní cely.

Berounští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a krádeže ve stádiu pokusu. Vzhledem k tomu, že muž byl v posledních třech letech za krádež odsouzen, hrozí mu vyšší trest, a to až 3 roky vězení, pokud mu bude vina prokázána.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
13. července 2023

vytisknout  e-mailem