Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Podezřelou posádku zadrželi na I/43

SVITAVSKO, BLANSKO-VYŠKOV: Odcizená 115 tisícová hotovost byla zajištěna.  

    Ve čtvrtek 25. července v odpoledních hodinách byla v jedné z obcí na Svitavsku z otevřeného vozidla odcizená nemalá finanční hotovost. Policii se podařilo velmi rychle díky svědkům získat poznatek k podezřelému vozidlu a k posádce, kterou mělo tvořit asi šest osob tmavší pleti.
 

    Operační důstojník okamžitě zareagoval a o spolupráci při pátrání po podezřelém vozidle požádal kolegy z Orlickoústecka a Blanenska.

    Právě hlídce letovického obvodního oddělení se podařilo na hlavním tahu na I/43 jen pár minut po krádeži podezřelou posádku zadržet a eskortovat na oddělení. Zároveň se jim podařilo zajistit i onu odcizenou finanční hotovost. Tu jedna z žen ukrývala ve spodním prádle v krabičce od cigaret. Celkem tam měla uloženo hotovost 115 tisíc korun.

   Zajištěnou posádku si posléze převzali kriminalisté ze Svitav. Následovaly výslechy a padlo obvinění ze spáchání přečinu „krádež“, z něhož je podezřelý 38letý muž ze Slovenska, žijící na jižní Moravě s bohatou trestní minulostí. Za krádež jej může soudce poslat na pět let do vězení.

    Zajištěné peníze budou majiteli zpět vráceny.

 
   nprap. Anna Štegnerová, por. Mgr. Iva Šebková, 26.7.2013

vytisknout  e-mailem