Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Podezřelý cizinec byl zadržen

KLATOVY - V měsíci prosinci loňského roku fyzicky napadl poškozeného, kterému způsobil zranění. Cizinec neoprávněně pobýval na území, byl již vyhoštěn. 

Policisté na obvodním oddělení v Klatovech prověřovali od 12. prosince loňského roku přečin ublížení na zdraví a výtržnictví. Těchto trestných činů se měl dopustit třiatřicetiletý cizinec, který fyzicky napadl sedmadvacetiletého muže z obce u Vsetína. K fyzickému útoku došlo 11. prosince ve večerních hodinách na okraji Klatov, v blízkosti lesoparku Hůrka, kde podezřelý několikrát udeřil muže teleskopickým obuškem. Poškozenému se z místa útoku podařilo utéci.

V měsíci lednu 2018 byl případ předán na oddělení obecné kriminality, kde byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože podezřelý muž neoprávněně pobýval na našem území, i když muž byl uložen trest vyhoštění.

Poškozený byl se zraněním ošetřen u lékaře a následně byl vyžádán znalecký posudek z oboru soudního lékařství,odvětví zdravotnictví. Policisté na Klatovsku po podezřelém muži opakovaně pátrali a byl zadržen na území Prahy ve čtvrtek 7. června v devatenáct hodin.

Muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání a byl obviněn ze spáchání přečinu ublížení na zdraví spáchaného ve stadiu pokusu a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V pátek 8. června byl podle rozhodnutí soudu vzat do vazby a převezen do věznice.

nprap. Ladmanová Dana

11. června 2018

vytisknout  e-mailem