Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podezřelý nález v rybníku

MOST - V tašce byly zvířecí ostatky; Opilý neřidič za volantem; Zmrzlinový vozík skončil v bazénu + další  

V  pondělí byli policisté přivoláni k podezřelému nálezu. Jednalo se o tašku, kterou našel náhodný občan v rybníku v katastru obce Mariánské Radčice.  Vzhledem k silnému zápachu tak vzniklo podezření, že se v zavazadle nacházejí rozkládající se ostatky těla. Po otevření tašky si policisté oddechli. O ostatky se skutečně jednalo, nikoliv však o lidské, ale zvířecí. Podle obsahu tašky takto zřejmě někdo chtěl pohřbít psa. Policisté v ní krom zvířete našli hračky a kameny. Nález byl poté převezen do veterinární ordinace v Mostě. Věc je v šetření lomské policejní stanice.

 

Opilý neřidič za volantem

Hned dvě porušení zákona má na kontě 42letý muž z Táborska. Toho o víkendu v nočních hodinách kontrolovali v Mostě dopravní policisté a již na první dojem řidič osobního vozu Felicie jevil známky opilosti. Dechová zkouška to pouze potvrdila; její hodnota ukázala téměř dvě promile alkoholu. Muž se následně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté záhy zjistili, že to není všechno, co má kontrolovaný na svědomí.  Až téměř do listopadu roku 2013 nemá podle rozhodnutí soudu za volantem vozu co dělat. Strážci zákona mu již sdělili podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případ šetří dopravní policisté ve zkráceném přípravném řízení.

 

Zmrzlinový vozík skončil v bazénu

Mostečtí policisté šetří neobvyklý případ. Tím je dílo neznámého poberty v podobě hození zmrzlinového vozíku do bazénu v Mostě. Pachatel se skutku dopustil o víkendu mimo provozní dobu koupaliště. Naštěstí nedošlo ke znečištění vody. I tak je však škoda předběžně vyčíslena na nemalou částku - třicet tisíc korun. Vyšetřováním skutku jako přečinu poškození cizí věci se zabývá mostecké obvodní oddělení. Neznámému vtipálkovi hrozí až roční pobyt za mřížemi.

 

Ze stopaře se vyklubal zloděj

Stopaře již zřejmě nikdy nesveze jeden Mostečan. Ten zastavil mladíkovi při cestě do Mostu a to se mu vymstilo. Chvíli po vystoupení neznámého muže z auta řidič zjistil, že i s ním zmizela jeho peněženka. Dobrý skutek tak přišel poškozeného na tři tisíce korun. K tomu mu ještě přibude vyřizování náležitostí na úřadech, protože mezi odcizenými věcmi byly i doklady a platební karta. Policisté případ šetří jako přečiny krádež na osobě a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

 

Nezvaný host v bytě

Byt v Javorové ulici v Mostě minulý týden navštívil nezvaný host. Jeho přičiněním po něm zůstala třicetitisícová škoda. Z obydlí si odnesl elektroniku za 27 tisíc. Zbývající částku tvoří poškození dveří jako následek násilného vniknutí. Věc šetří mostečtí policisté jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.

 

 Zloděj rybář?

Do vozidla Škoda Felicie vnikl neznámý lapka. Z auta, které stálo zaparkované v Mostě, Dobnerově ulici, si odnesl rybářské náčiní v hodnotě 3.500 korun. Poškozením žádná škoda nevznikla. Případ šetří policisté jako přečin krádež vloupáním.

 

Krádež mobilu

O mobilní telefon v hodnotě 10 tisíc korun přišel jeden muž z Litvínovska. Ten si přisedl ke svým známým ke stolu před restaurací v Meziboří. Tam si také položil svůj mobil. Po nějaké době odešel domů, kde zjistil, že je bez telefonu. Návrat do restaurace však nebyl zdařilý. Tam zjistil, že jeho majetku se zmocnil někdo jiný. Mezibořští policisté událost šetří jako přečin krádeže.

 

Most, 7. července 2010

 

vytisknout  e-mailem