Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podezřelý z loupeže dopaden během pár hodin

CHOMUTOVSKO - Recidivista bude na soud čekat ve vazbě; Opilecká jízda skončila na chodníku. 

Minulý týden v pondělí přijali policisté na tísňové lince oznámení o loupeži v jedné z prodejen nedaleko centra Chomutova. Linku 158 vytočila přímo přepadená prodavačka. Policisté od ní zjistili, že kolem 10té hodiny vstoupil do prodejny muž a vybídl jí, aby mu dala všechny peníze. Když to hned neučinila, tak měl svou výzvu zopakovat již s nožem v ruce. Poté mu tedy žena z kasy vydala finanční hotovost a on odešel.

Policisté se pustili do práce a během několika hodin se jim podařilo natipovat, vypátrat a také zadržet podezřelého. Tím je 26letý recidivista, který byl už několikrát soudně trestán, a to většinou za majetkovou a násilnou trestnou činnost. Z výkonu trestu byl propuštěn letos v únoru. Při výslechu se tento uživatel pervitinu k loupeži přiznal a následně od něho policisté zajistili oblečení, které měl v prodejně na sobě a nůž, který měl při loupeži použít. Pár tisíc, které měl přepadením získat, už prý stačil utratit.

Dotyčný kvůli svému jednání skončil v cele a komisař ho obvinil ze spáchání trestného činu loupeže. Podal také podnět, aby byl obviněný po dobu vyšetřování umístěn do vazební věznice. Tam ho nakonec také soudce poslal. Na svobodu by se v případě uznání viny soudem mohl dostat v krajním případě až za deset let.

Opilecká jízda skončila na chodníku

Na chodníku skončila před několika dny v Jirkově jízda opilého řidiče, který v odpoledních hodinách projížděl ulicí Dvořákova, ale vzhledem ke svému stavu nezvládl řízení a z vozovky vyjel po přechodu pro chodce až na chodník. Dál naštěstí i díky svědkům, kteří mu sebrali klíč od auta a přivolali policii, v jízdě nepokračoval. Při dechových zkouškách nadýchal hodnoty přesahující tři promile alkoholu. Čtyřiapadesátiletý muž je tak podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu u soudu hrozí odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 25. října 2021

vytisknout  e-mailem